Δύο νεκροί από την πτώση πυροσβεστικού ελικοπτέρου στη Σάμο

Νεκροί είναι οι δύο από τους τέσσερις επιβαίνοντες του μοιραίου πυροσβεστικού ελικοπτέρου που κατέπεσε στη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς στη Σάμο στη θαλάσσια περιοχή Πλάκα νοτιοδυτικά του νησιού.

Πρόκειται για τον Έλληνα σύνδεσμο και τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου ενώ σώοι και καλά στην υγεία τους είναι ο μηχανικός του ελικοπτέρου που είναι Μολδαβός και ο χειριστής επίσης Μολδαβός που ήταν ο τελευταίος που διασώθηκε κολυμπώντας στην ακτή .

Το ελικόπτερο που επιχειρούσε στην κατάσβεση πυρκαγιάς στη Σάμο, κατέπεσε το μεσημέρι κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Στην επιχείρηση για την έρευνα και τον εντοπισμό των επιβαινόντων του ελικοπτέρου συμμετείχαν τέσσερα πλωτά σκάφη του λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, ιδιωτικά σκάφη, δύο ελικόπτερα του πολεμικού ναυτικού και ένα της πολεμικής αεροπορίας.

Σώος στην ξηρά εντοπίστηκε το τέταρτο μέλος του  ελικοπτέρου που κατέπεσε το απόγευμα σε θαλάσσια περιοχή Πλάκα νοτιοδυτικά της Σάμου ενώ επιχειρούσε κατάσβεση στο νησί. Πρόκειται για ένα Μολδαβό υπήκοο που είναι καλά στην υγεία του. Ζωντανός διεσώθη και είναι καλά στην υγεία του επίσης ο Ρουμάνος πιλότος του ελικοπτέρου. Στο μοιραίο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά τέσσερα άτομα. 

Στο ελικόπτερο επέβαιναν τέσσερα άτομα, ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί χειριστές και ένας Έλληνας σύνδεσμος-μεταφραστής.

Σάμος: Τα μέτωπα της φωτιάς κινούνται προς Λημνιώνα και Παλαιοχώρι

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν εμποδίζουν τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρήσουν στην περιοχή Παλαιοχώρι Μαραθοκάμπου Σάμου όπου από τις 2 το μεσημέρι μαίνεται η μεγάλη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία.

Τα μέτωπα της φωτιάς κινούνται προς τις περιοχές Λημνιώνα και Παλαιοχωρίου και εκεί δίνεται η μάχη ελέγχου τους έως το πρωί που θα επιχειρήσουν ξανά τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα.