Σταμάτησαν προσωρινά οι έρευνες για τον εντοπισμό του 43χρονου ψαρά

Σταμάτησαν προσωρινά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι έρευνες για τον εντοπισμό του 43χρονου ερασιτέχνη ψαρά, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από το απόγευμα της Τετάρτης, όταν ανατράπηκε το αλιευτικό του σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή Νέων Κερδυλίων, κοντά στις εκβολές του ποταμού Στρυμόνα.

Στην περιοχή πνέουν από το πρωί άνεμοι που φθάνουν τα 7 μποφόρ, γεγονός που δεν επιτρέπει στα πλωτά μέσα, αλλά ούτε στους δύτες, να προσεγγίσουν το σημείο.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, η επιχείρηση θα συνεχιστεί. Ο 43χρονος είχε βγει για ψάρεμα μαζί με τη συνομήλικη γυναίκα του στον Στρυμονικό Κόλπο. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το σκάφος στο οποίο επέβαινε το ανδρόγυνο ανατράπηκε και βυθίστηκε, ενώ η 43χρονη κατάφερε να φτάσει κολυμπώντας στη στεριά, όπου κάλεσε σε βοήθεια.

Από τη στιγμή εκείνη ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του συζύγου της, χωρίς όμως αποτέλεσμα, μέχρι στιγμής.

Δύτες της ομάδας διασώσεων της 2ης ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, συμμετέχουν από νωρίς χθες το πρωί, στις έρευνες εντοπισμού του 48χρονου ψαρά που αγνοείται από χθες το απόγευμα, όταν ανατράπηκε το αλιευτικό του σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή του Στρυμονικού κόλπου.

Ο αρχιπύραρχος, διοικητής της 2ης ΕΜΑΚ Δημήτρης Καρασαββίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104.9FM», επισήμανε ότι, « το πρωί ειδοποιηθήκαμε να συνδράμουμε και εμείς στις έρευνες του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή του Στρυμονικού κόλπου, για την ανεύρεσης του αγνοούμενου ψαρά. Αναχώρησαν τέσσερις δύτες της ομάδας υποβρυχίων διασώσεων, με όχημα και το σκάφος για τον εντοπισμό του ».

Διευκρίνισε πως, «εάν χρειαστεί, έχουν τον εξοπλισμό να βουτήξουν στη θάλασσα προκειμένου να τον εντοπίσουν. Μπορεί οι ελπίδες όσο περνούν οι ώρες να μειώνονται, ωστόσο πάντα υπάρχει η ελπίδα να εντοπιστεί σώος». «Στην περιοχή υπάρχουν πολλά θαλάσσια ρεύματα, καθώς στο σημείο είναι οι εκβολές του Στρυμόνα ποταμού», όπως είπε ο διοικητής της 2ης ΕΜΑΚ και εξήγησε πως «υπάρχει περίπτωση να έχει βγει το σκάφος ανοιχτά στο πέλαγος. Γι’ αυτό τον λόγο συμμετέχουν και άλλα σκάφη από το λιμενικό και από ιδιώτες που έχουν κληθεί να συμβάλουν στις έρευνες».

Με το πρώτο φως της ημέρας συνεχίστηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 43χρονου ερασιτέχνη ψαρά, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από το απόγευμα της Τετάρτης, όταν ανατράπηκε το αλιευτικό του σκάφος, έξω από το λιμάνι της Αμφίπολης, στις εκβολές του ποταμού Στρυμόνα.

Οι έρευνες διεξάγονται με θαλάσσια και χερσαία μέσα του Λιμενικού, ενώ συμμετέχουν και ιδιωτικά σκάφη. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τον αλιέα συνόδευε η σύζυγός του, η οποία μετά την ανατροπή του σκάφους κατάφερε να βγει κολυμπώντας στην ακτή και να καλέσει σε βοήθεια. Έκτοτε βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για τον 43χρονο αγνοούμενο που μέχρι στιγμής είναι άκαρπες.