Σεισμός Κρήτη: Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους στο Αρκαλοχώρι

Μέσα σε σκηνές αλλά και στα αυτοκίνητά τους πέρασαν, τη δεύτερη νύχτα μετά τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ, εκατοντάδες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Αρκαλοχωρίου που βρέθηκε στο επίκεντρο της σεισμικής δραστηριότητας, η οποία συνεχίζεται με μικρότερες δονήσεις. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Νίκο Συριγωνάκη, η βραδιά κύλησε ομαλά, με τους πολίτες κάθε φορά που εκδηλωνόταν μια σεισμική δόνηση να αναστατώνονται και να επιστρέφουν στις μνήμες του πρωινού της περασμένης Δευτέρας, που είδαν τις περιουσίες τους να καταρρέουν.

«Κάνουμε προσπάθεια να εκμεταλλευτούμε τα ξενοδοχεία στα οποία μπορούν να φιλοξενηθούν οι άνθρωποι, αλλά και τις δυνατότητες που δίνει για σπίτια το πρόγραμμα Εστία» τόνισε ο κ. Συριγωνάκης, ο οποίος εξήγησε ότι στόχος πλέον είναι να μην παραμείνει κανείς σε σκηνές ή τα αυτοκίνητα.

«Δεν είναι δυνατόν να εξακολουθούν οι άνθρωποι αυτοί να μένουν στις σκηνές, καθώς αναμένεται να χαλάσει και ο καιρός. Γίνεται προσπάθεια να πειστούν να μετακινηθούν από την περιοχή και εκεί θα επικεντρωθούμε πλέον. Φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο, γιατί πολλοί από τους πληγέντες δεν επιθυμούν να φύγουν μακριά από τα σπίτια τους, όμως θα επιμείνουμε και θα επιχειρήσουμε να τους εξηγήσουμε ότι με δεδομένη και την αλλαγή του καιρού τα επόμενα 24ωρα, οι επιλογές είναι πολύ συγκεκριμένες» πρόσθεσε ο κ. Συριγωνάκης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου επιπλέον γνωστοποίησε ότι ανεστάλη η λειτουργία των σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και για τις δύο επόμενες ημέρες, Πέμπτη και Παρασκευή, προκειμένου να διενεργηθούν οι έλεγχοι στατικότητας που γίνονται από κλιμάκια μηχανικών. Αυτοψία σήμερα θα γίνει και σε σχολεία του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.