Σε κρίσιμη κατάσταση ο Μανώλης Μαυρομμάτης και η σύζυγός του – Νέο ιατρικό ανακοινωθέν

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εγκαυμάτων στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του νοσοκομείου «Γεννηματάς» συνεχίζουν να νοσηλεύονται ο αθλητικός δημοσιογράφος και πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Μαυρομμάτης και η σύζυγός του, η ηθοποιός Ειρήνη Βενιέρη Μαυρομάτη, ύστερα από φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμά τους.

Δύσκολες ώρες περνάει ο αθλητικογράφος και πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Μαυρομμάτης και η σύζυγός του, που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του «Γεννηματάς» με σοβαρά εγκαύματα μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο διασμέρισμά τους στο Κολωνάκι τα ξημερώματα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τη νέα ενημέρωση του νοσοκομείου, ο κύριος Μαυρομμάτης έχει υποστεί εγκαύματα στο 18% του σώματός του και οι γιατροί προχώρησαν σε διασωλήνωση. Πιό δύσκολα είναι τα πράγματα για την σύζυγό του, η οποία έχει εγκαύματα στο 40% του σώματός της και βρίσκεται ήδη υπό μηχανική υποστήριξη.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η εστία από την οποία προέκυψε η πυρκαγιά οφείλεται σε μια κατσαρόλα που είχε ξεχαστεί σε αναμμένο μάτι κουζίνας. Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου στην οδό Αναγνωστοπούλου.

Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για τον Μανώλη Μαυρoμμάτη και τη σύζυγό του Ειρήνη Βενιέρη

Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου αναφέρει:

«1. Γνωρίζεται ότι 18/02/2024 (05:00 hrs) διακομίσθηκαν μέσω Σ/ΕΚΑΒ, στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Α. «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», μετά από απεγκλωβισμό από οικιακή πυρκαγιά (επί της οδού Αναyνωστοπούλου στο Κολωνάκι) οι ασθενείς:

α.- Ο αθλητικογράφος και πρώην Βουλευτής, Μανώλης Μαυρομμάτης, (82) ετών, με Θερμικά Εγκαύματα βαθέως μερικού και ολικού πάχους που αφορούν τμήματα κάτω άκρων, κορμού, αριστερού άνω άκρου και τριχωτό κεφαλής, Συνολικής Εγκαυματικής Επιφάνειας 18% της Ολικής Επιφάνειας Σώματος. Ο ασθενής διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής.

β.- Η Ειρήνη Μαυρομμάτη 80 ετών (σύζυγος), με Θερμικά Εγκαύματα βαθέως μερικού και ολικού πάχους που αφορούν τμήματα προσώπου, άνω και κάτω άκρων και κορμού, με μεγαλύτερη προσβολή της αριστερής πλευράς του σώματος, Συνολικής Εγκαυματικής
Επιφάνειας (40%) της Ολικής Επιφάνειας Σώματος και με στοιχεία εισπνευστικού εγκαύματος. Η ασθενής διασωληνώθηκε λόγω επαπειλούμενου αεραγωγού και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής. Υποβλήθηκε σε εσχαροτομές στην αριστερή άκρα χείρα και το αντιβράχιο.

2. Οι ασθενείς νοσηλεύονται στην Μονάδα Εγκαυμάτων, στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και η κατάστασή τους κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη, για τις επόμενες (48) ώρες».