Σε σοβαρή κατάσταση 17χρονη με κορονοϊό – Δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, η 17χρονη μαθήτρια που έχει βρεθεί θετική στον κορονοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες η κοπέλα νοσηλευόταν από την Παρασκευή στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη με την κατάσταση της να παρουσιάζει επιδείνωση και τους γιατρούς να κρίνουν ότι έπρεπε να διασωληνωθεί. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η 17χρονη δεν πάσχει από άλλα υποκείμενα νοσήματα, τα οποία οδήγησαν σε επιδείνωση της κατάστασης της και δεν ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή 16 Αυγούστου 2020, 19:58

Χθες, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων για τον κορονοϊό, αναφέρθηκε στο περιστατικό με τη 17χρονη μαθήτρια.

Όπως είπε, είναι κάτι τέτοιο είναι αναμενόμενο, όσο μεγαλώνει η διασπορά στην Ελλάδα στις νέες ηλικίες, ενώ ανησυχία προκαλούν και τα ορφανά κρούσματα στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Η προσοχή όλων στρέφεται πλέον από σήμερα και στις επόμενες ημέρες οπότε και αναμένεται να επιστρέψει ένας μεγάλος αριθμός από τους εκδρομείς του Αυγούστου.

Εν τω μεταξύ, 230 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοιού, εκ των οποίων τα 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου 15 Αυγούστου ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 6.858 (ημερήσια μεταβολή +3,5%), εκ των οποίων 55,1% είναι άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 3, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 226 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 77 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 23 (65,2% άνδρες).