Σε 24ωρη απεργία καλεί τους δασκάλους η ΔΟΕ στις 15/10/2020

Σε 24ωρη απεργία καλεί τα μέλη της δασκάλους της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, διαμαρτυρόμενη για τη συμπλήρωση ενός μηνός χωρίς, όπως ισχυρίζεται, να έχουν επιλυθεί τα προβλήματα με τα μέτρα ασφαλείας και τις κενές θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της χώρας.

«Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν πήρε κανένα μέτρο ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά με όλους τους αναγκαίους όρους προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά με θράσος, μετακυλύει στις πλάτες των εκπαιδευτικών την επίλυση κάθε προβλήματος της σχολικής καθημερινότητας,» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο η ΔΟΕ.

«Ένα μήνα μετά το πρώτο κουδούνι υπάρχουν ακόμα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Επιπλέον η κυβέρνηση επιμένει να μη στελεχώνει τις σχολικές μονάδες με μόνιμο, επαρκές προσωπικό καθαριότητας,» προσθέτει η ανακοίνωση της ομοσπονδίας των δασκάλων.

Μεταξύ των αιτημάτων που εγείρονται είναι η μείωση των μαθητών ανά τμήμα με μέγιστο αριθμό τους 15, και με έναν μαθητή ανά θρανίο, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ κορωνοϊού σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.