Σημαντικές ζημιές στις υποδομές στο Χάρκοβο λόγω ρωσικού βομβαρδισμού

Οι σημερινές ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις προκάλεσαν “κολοσσιαίες” ζημιές στις υποδομές του Χαρκόβου και επηρέασαν κυρίως το ενεργειακό σύστημα, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης Ιχόρ Τερέχοβ.

“Σημειώθηκαν κολοσσιαίες ζημιές στις υποδομές, κυρίως στο σύστημα ενέργειας”, έγραψε σε ανάρτησή του στο Telegram. “Σας ζητώ να είστε υπομονετικοί με τα όσα συμβαίνουν τώρα. Γνωρίζω ότι στα σπίτια σας δεν έχετε φώτα, θέρμανση, νερό”, πρόσθεσε.

Στο μεταξύ εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, ο Μιχάιλο Σαμάνοφ, δήλωσε ότι η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 37 από τους 40 ρωσικούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν εναντίον της περιοχής της ουκρανικής πρωτεύουσας σήμερα.

“Περίπου 40 πύραυλοι εντοπίστηκαν στον εναέριο χώρο της πρωτεύουσας. Τριάντα επτά από αυτούς καταστράφηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα”, σημείωσε ο Σαμάνοφ στο Telegram.

Η πυραυλική αυτή επίθεση ήταν “μία από τις σφοδρότερες” που έχει εξαπολύσει η Ρωσία από την αρχή του πολέμου, επεσήμανε ο Σαμάνοφ μιλώντας στην τηλεόραση.

Εξαιτίας των ρωσικών πληγμάτων στο Κίεβο έχει προκληθεί διακοπή στην υδροδότηση.

Σε ξεχωριστή του ανακοίνωση στο Telegram ο κυβερνήτης της επαρχίας Ντνιπροπετρόφσκ, ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, ανέφερε ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 10 πυραύλους πάνω από την επαρχία.