Σημαντική πτώση για 2η ημέρα στη Wall Street

Με μεγάλη πτώση, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, έκλεισε η Wall Street, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι η επιδημία του νέου κορωνοϊoύ θα εξελιχθεί σε πανδημία και προτιμούν το “καταφύγιο” των ομολόγων, τα επιτόκια των οποίων έπεσαν σε ιστορικό χαμηλό.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε στις 27.081,36 μονάδες, μειωμένος κατά 3,15%. Από τις αρχές της εβδομάδας ο δείκτης έχει χάσει σχεδόν 7%. Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έκλεισε στις 8.965,61 μονάδες (-2,77%) και ο Standard & Poor’s 500 στις 3.128,21 μονάδες (-3,03%).

Στη Wall Steet εντάθηκαν οι ρευστοποιήσεις μετά από προειδοποίηση που έβγαλαν τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών προς τους Αμερικανούς να προετοιμαστούν για μια επιδημία κοροναϊού που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικές διαταραχές της καθημερινής ζωής, αν και οι προειδοποιήσεις του υποβαθμίστηκαν από τον Λευκό Οίκο. Το Κογκρέσο ενημερώθηκε ότι υπάρχει έλλειψη μασκών που απαιτείται για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, αν συμβεί κάτι τέτοιο.

Η προειδοποίηση αυτή σηματοδοτεί μια αλλαγή στην τακτική που ακολουθούσαν μέχρι τώρα τα CDC, τα οποία είχαν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους στο να σταματήσουν τον Covid-19 ώστε να μην μπει στη χώρα και έθεταν σε καραντίνα πρόσωπα που είχαν ταξιδέψει στην Κίνα.