Σκληρή κριτική στον Ρονάλντο για τον αποκλεισμό της Γιουβέντους

Η Γιουβέντους αποκλείστηκε στους «16» του Champions League για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, μένοντας εκτός από την Πόρτο μετά την κατάρρευση του προηγούμενου έτους, απέναντι στη Λιόν. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, πέντε φορές πρωταθλητής Ευρώπης και κορυφαίος σκόρερ της διοργάνωσης, δεν σκόραρε στη φάση νοκ άουτ για πρώτη φορά τα τελευταία 15 χρόνια. Το καλύτερο που πέτυχε  με τη Γιουβέντους στην Ευρώπη, ήταν η συμμετοχή στα προημιτελικά εναντίον του Αγιαξ, στην πρώτη του σεζόν (2018) στο Τορίνο.

Η κριτική για τον Πορτογάλο σούπερ σταρ στην Ιταλία, έντονη και αναμενόμενη. «Το πρώτο γκολ στο πρώτο παιχνίδι ήταν δώρο, υπάρχει μία απροσεξία στο δεύτερο. Ορισμένα γκολ δεν πρέπει να μπαίνουν. Το πέναλτι σήμερα (σ.σ: χθες) είναι ένα άλλο δώρο. Ο Ντεμιράλ είναι πολύ αφελής, είναι ένα πολύ σοβαρό λάθος. Αλλά είναι πιο σοβαρό, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο πηδά και ανοίγει το τείχος. Όποιος βρίσκεται τείχος δεν μπορεί να φοβάται να χτυπηθεί από τη μπάλα. Είναι ένα ασυγχώρητο λάθος που δεν έχει δικαιολογίες», είπε ο Ιταλός προπονητής Φάμπιο Καπέλο.

Τα πρωτοσέλιδα και των τριών ιταλικών αθλητικών εφημερίδων, είχαν φωτογραφία του Κριστιάνο Ρονάλντο, ως πρωταγωνιστή του φιάσκο. Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, από την πλευρά του, επέκρινε την απόδοση του Ρονάλντο, αλλά δεν τον κατηγόρησε για την αποτυχία  της Γιουβέντους: «Ο Κριστιάνο έχει ευθύνες, φυσικά. Δεν είχε πολλές ευκαιρίες, αλλά σπατάλησε εκείνη την  κεφαλιά. Ωστόσο, δεν μπορεί να είναι δικό του λάθος. Η Γιουβέντους έπαιξε για περισσότερο από μία ώρα 11 εναντίον 10», είπε ο Ιταλός πρώην επιθετικός της Γιουβέντους.

Περισσότερο κριτικός ο γνωστός Ιταλός δημοσιογράφος, Πάολο Κοντό: «Ο Κριστιάνο αποκτήθηκε για να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο στο Champions League. Στις δύο πρώτες σεζόν η υπόλοιπη ομάδα κατέρρευσε, αυτή τη φορά κι αυτός. Πριν το παιχνίδι ρώτησα τον Παρατίτσι (σ.σ: αθλητικός διευθυντής της Γιουβέντους) για την ανανέωσή του, νομίζω ότι τώρα θα μου έδινε αρνητική απάντηση.»