Νέα στάση εργασίας τη Δευτέρα 3-6-2019 σε μετρό και τραμ

Στάση εργασίας πραγματοποιούν τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 οι εργαζόμενοι στο μετρό (γραμμές 2 & 3) και στο τραμ από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας. Τα υπόλοιπα μέσα αναμένεται να κινούνται κανονικά.

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ) και ο Σύλλογος Εργζομένων Τραμ (ΣΕΤ) με ανακοίνωσή τους διαμαρτύρονται για τη συνεχιζόμενη μεθόδευση απαξίωσης των δομών και των μέσων της ΣΤΑΣΥ, «όπως αυτές προκύπτουν από την τραγική έλλειψη υλικών, ανταλλακτικών, αναλώσιμων και προσωπικού».

Και συνεχίζει η ανακοίνωσή τους: «Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Μεταφορών και Οικονομικών, λύσεις και απαντήσεις, προκειμένου να εξασφαλιστεί στο ακέραιο η απρόσκοπτη παροχή συγκοινωνιακού έργου, προσιτό οικονομικά για τους πολίτες, προκειμένου να παραμείνει το σιδηροδρομικό δίκτυο ασφαλές και αξιόπιστο για το επιβατικό κοινό, διατηρώντας τη μορφή κοινωνικού αγαθού, όπως αρμόζει άλλωστε σε κάθε πολιτισμένο κράτος. Εμείς οι εργαζόμενοι, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, που έχουμε πληγεί ανεπανόρθωτα, από όλους τους μνημονιακούς νόμους τόσο ηθικά, ψυχολογικά και οικονομικά, με καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, διατρανώνουμε την αντίθεσή μας, στην πολιτική διάλυσης, αποδόμησης και ξεπουλήματος σε τιμή ευκαιρίας, των δημοσίων αστικών συγκοινωνιών».

Θυμίζουμε ότι χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ έμεινε την Παρασκευή 31-5-2019 η πρωτεύουσα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της, λόγω στάσης εργασίας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ.
Τη στάση εργασίας εξήγγειλαν το ΣΕΛΜΑ, το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, ο Σύλλογος Εργαζομένων Τραμ και το Συνδικάτο Σταθμαρχών Πρώτη Γραμμή. Οι εργαζόμενοι με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την «προσχεδιασμένη απαξίωση της ΣΤΑ.ΣΥ, με στόχο την πώλησή της» και «τις δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό και σε ανταλλακτικά, που καθιστούν προβληματική την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και οδηγούν τις Σταθερές Συγκοινωνίες στη πλήρη απαξίωση».