Σταθερή η κατάσταση του Έρικσεν – Λάουντρουπ: Φοβάμαι ότι δεν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο

Σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Κρίστιαν Ερικσεν. Ο 29χρονος Δανός μεσοεπιθετικός, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Κοπεγχάγης και όπως ανακοινώθηκε από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, σήμερα (13/6) το πρωί, έστειλε χαιρετισμούς στους συμπαίκτες του.

«Σήμερα το πρωί μιλήσαμε με τον Κρίστιαν Ερικσεν, ο οποίος έστειλε τους χαιρετισμούς στους συμπαίκτες του. Η κατάστασή του είναι σταθερή και συνεχίζει να νοσηλεύεται για περαιτέρω εξετάσεις», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Στο νοσοκομείο Rigks της Κοπεγχάγης διακομίστηκε ο Κρίστιαν Ερικσεν, ο οποίος κατέρρευσε χθες κατά τη διάρκεια του αγώνα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μεταξύ της Δανίας και της Φινλανδίας. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός της Ιντερ κατέρρευσε με ανακοπή καρδιάς, όπως εκτιμάται, στο 42ο λεπτό του αγώνα και ευτυχώς του παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες και μετά από αρκετά λεπτά αγωνίας, με τη χρήση απινιδωτή κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή και να μεταφερθεί με φορείο στα αποδυτήρια.

Αμέσως μετά διακομίστηκε σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας της Δανίας, το οποίο είχε ειδοποιηθεί για να υποδεχθεί το επείγον αυτό περιστατικό.

Υπάρχει αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του, αλλά οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες. Ο τεχνικός διευθυντής της Ιντερ, Τζουσέπε Μαρότα, δήλωσε στο Sky Sports πως είναι «συγκρατημένα αισιόδοξος».

Λάουντρουπ: «Φοβάμαι ότι ίσως δεν θα τον ξαναδούμε να παίζει ποδόσφαιρο»

Σε δηλώσεις του, ο παλαίμαχος Δανός ποδοσφαιριστής Μίκαελ Λάουντρουπ τόνισε ότι «ότι ίσως δεν θα τον ξαναδούμε να παίζει ποδόσφαιρο, αλλά αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η υγεία του». «Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι με αυτό που συνέβη. Ας ελπίσουμε ότι ο Κρίστιαν θα είναι καλά» υπογράμμισε, ενώ πρόσθεσε: «Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο παρασύρεσαι από το συναίσθημα και δεν έχεις το καθαρό μυαλό για να πάρεις σημαντικές αποφάσεις. Το παιχνίδι έπρεπε να διακοπεί οριστικά και να αποφασιστεί η τύχη του στη συνέχεια».

Λουκάκου: «Έκλαιγα πριν τον αγώνα»

Ο Ρομέλου Λουκάκου, έζησε -όπως και ολόκληρη η παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα- ώρες αγωνίας, με το σοκαριστικό περιστατικό που συνέβη στον αγώνα Δανία-Φινλανδία (0-1), όταν στο 42ο λεπτό ο Κρίστιαν Ερικσεν κατέρρευσε κι έμεινε για αρκετά λεπτά στο χορτάρι του «Πάρκεν».

Ευτυχώς η εξέλιξη ήταν θετική και ο Δανός μεσοεπιθετικός της Ιντερ, νοσηλεύται σε σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο της Κοπεγχάγης, ενώ έχει επαφή με το περιβάλλον και μίλησε τόσο με την οικογένεια του, όσο και με τους συμπαίκτες του στην εθνική Δανίας.

Ο Λουκάκου ήταν ο πρωταγωνιστής στην άνετη επικράτηση επί της Ρωσίας με 3-0 και αφιέρωσε τα δύο γκολ που σημείωσε στον συμπαίκτη του στους πρωταθλητές Ιταλίας, ενώ περιγράφοντας όσα έζησε τις ώρες αγωνίας, είπε:

«Εκλαιγα πριν τον αγώνα. Είμαι πολύ χαρούμενος με την νίκη, αλλά ήταν πολύ δύσκολο για μένα να παίξω γιατί σκεπτόμουν τον Κρίστιαν Ερικσεν. Και του αφιερώνω αυτά τα δύο γκολ. Περνάμε πολύ χρόνο μαζί. Οι σκέψεις μου είναι με τη γυναίκα και τα παιδιά του».

Είναι χαρακτηριστικό, ότι μόλις άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό του αγώνα με την Ρωσία, ο Λουκάκου έτρεξε προς την κάμερα φωνάζοντας: «Κρις, Κρις, μείνε δυνατός, σ ‘αγαπώ».