Αλαλούμ με το take away στην εστίαση τα Σαββατοκύριακα – Τελικά θα λειτουργεί

Αλαλούμ δημιουργήθηκε το Σάββατο μετά από δηλώσεις του υπουργού ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη σχετικά με τη λειτουργία του take away στην εστίαση τα Σαββατοκύριακα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη.

Τελικά δεν θα ισχύσει το προσωρινό μέτρο της απαγόρευσης του «take away» στα καταστήματα εστίασης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, αύριο Κυριακή και το επόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς, όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, δημιουργούσε σύγχυση και θα προκαλούσε περισσότερα προβλήματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Γεωργιάδης έκανε την εξής δήλωση: «H Κυβέρνηση αξιολόγησε ότι το μέτρο της προσωρινής αναστολής του «take away» θα δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση και θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα. Ως εκ τούτου, ανακοινώνουμε ότι το «take away» θα λειτουργεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και τα Σαββατοκύριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα».

Θυμίζουμε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», ανακοίνωσε την πλήρη κατάργηση του take away ενώ μετά από νέα διευκρίνηση το νέο μέτρο (διακοπής του take away) θα εφαρμοζόταν από αύριο Κυριακή 7-2-2021 και κανονικά από το επόμενο Σαββατοκύριακο.

«Έχει καταργηθεί το take away για τα Σαββατοκύριακα διότι έχει παρατηρηθεί ένας πάρα πολύ μεγάλος συνωστισμός μπροστά από τα καταστήματα που έπαιρνε ο κόσμος το φαγητό του. Έτσι, το take away τα Σαββατοκύριακα για Αθήνα και Θεσσαλονίκη σταματάει, αλλά το delivery, η διανομή φαγητού στα σπίτια συνεχίζεται κανονικά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στην αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών τα Σάββατα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, ο υπουργός Ανάπτυξης  επισήμανε ότι θα το συζητήσει ξανά με την Επιτροπή, καθώς όπως υπογράμμισε η μη λειτουργία τους «διακινδυνεύει τεράστιο συνωστισμό στα σούπερ μάρκετ», έλεγε νωρίτερα ο υπουργός.