Στα δικαστήρια η μητέρα της 9χρονης Τζωρτζίνας – Παραιτήθηκε ο δικηγόρος της

Ενώπιον του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών οδηγήθηκε η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, μητέρα της Τζωρτζίνας κάτω από αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας, συνοδεία δεκάδων αστυνομικών. Αφού εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε χθες σε βάρος της για τη δολοφονία της κόρης της, η κατηγορουμένη θα οδηγηθεί στην ανακρίτρια προκειμένου όπως εκτιμάται, να λάβει προθεσμία για την απολογία της.

Χωρίς συνήγορο οδηγήθηκε υπό ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια η κατηγορουμένη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. Σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα, παραιτήθηκε της υπεράσπισης του ζευγαριού από την Πάτρα που του είχε ανατεθεί.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Λύτρα

«Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή από την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες. Δεν θα αναλάβω, όπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονείς, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού».

Ενώπιον της Ανακρίτριας οδηγήθηκε νωρίτερα η γυναίκα που από χθες είναι κατηγορούμενη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της στο Νοσοκομείο Παίδων στις 29 Ιανουαρίου. Η μητέρα, που μέσα σε διάστημα τριών ετών έχασε και τα τρία παιδιά της, καλείται να λογοδοτήσει για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για την απολογία της από τη δικαστική λειτουργό.

Σύμφωνα με τον νόμο, αφού η γυναίκα συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της από την Ανακρίτρια κατόπιν σχετικής εισήγησης της Εισαγγελίας, έχει δικαίωμα να απολογηθεί εντός πέντε ημερών από την εκτέλεση του εντάλματος ώστε να κριθεί η περαιτέρω ποινική της μεταχείριση.

Η κατηγορουμένη που είναι αντιμέτωπη με βαρύτατο και εξαιρετικά αναλυτικό κατηγορητήριο, καλείται να δώσει τη δική της εκδοχή σε όσα της καταλογίζονται βάσει της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Όπως αναφέρουν μάλιστα δικαστικές πηγές η υπόθεση του θανάτου του παιδιού δείχνει “απολύτως δεμένη” με ισχυρά στοιχεία που συνδέουν ευθέως τη μητέρα με τον θάνατο της Τζωρτζίνας που δέχθηκε θανατηφόρα δόση ή δόσεις συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας, η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο.

Όπως εκτιμάται, η Ανακρίτρια που καλείται να διενεργήσει κύρια ανάκριση για τον θάνατο της 9χρονης, πιθανότατα θα χειριστεί εφόσον υπάρχουν ποινικά ευρήματα και τις υποθέσεις για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της κατηγορουμένης, της Μαλένας τον Απρίλιο του 2019 σε ηλικία 3,5 ετών στο Νοσοκομείο Ελπίδα και της μόλις 6 μηνών Ίριδας στο σπίτι της οικογένειας τον Μάρτιο του 2021.

Πάτρα: Αρκετοί συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι της 33χρονης μητέρας της μικρής Τζωρτζίνας – Αστυνομικές δυνάμεις τη νύχτα

Δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας αναπτύχθηκαν έξω από το σπίτι της 33χρονης μητέρας της μικρής Τζωρτζίνας που συνελήφθη μετά την ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης, που άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος. Νωρίτερα, μόλις έγινε γνωστή η είδηση για τη σύλληψη της μητέρας, αρκετά άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι της οικογένειας κι αρχικά προκλήθηκε ένταση.

Στην περιοχή παρέμειναν έως τα μεσάνυχτα αρκετοί συγκεντρωμένοι. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εντός της οικίας της της συλληφθείσας βρίσκονταν άτομα του στενού οικογενειακού της περιβάλλοντος.