Στα πλέι οφ του Champions League ο Ολυμπιακός – Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ

Την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League πήρε ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε με 2-0 την Μπασακσεχίρ στη ρεβάνς Γ΄ προκριματικού γύρου της διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σε εξαιρετική μέρα τον Σα, ο οποίος με σπουδαίες επεμβάσεις κράτησε την ομάδα του ζωντανή. Ο Σεμέδο στο 55′ άνοιξε το σκορ και στο 78′ ο Βαλμπουενά με πέναλτι έκανε το 2-0. Δοκάρι για τους Πειραιώτες είχε στο 4′ ο Γκιγιέρμε. Για 4ο παιχνίδι ο Ολυμπιακός κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Ο Σα ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Τσιμίκα, Σεμέδο, Μεριά και Ελαμπντελαουί να βρίσκεται στην άμυνα από τ’ αριστερά προς τα δεξιά. Γκιγέρμε και Μπουχαλάκης ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ, με τον Γιώργο Μασούρα να κινείται στο ένα «φτερό» και τον Ποντένσε στο άλλο, ενώ ο Βαλμπουενά είχε ρόλο οργανωτή πίσω από τον Γκερέρο.

Ο Ολυμπιακός με το 1-0 του πρώτου αγώνα μπήκε δυνατά στο γήπεδο και κυνήγησε ένα γκολ που θα τον έκανε απόλυτο φαβορί για την πρόκριση. Οι Πειραιώτες άγγιξαν το γκολ στο 4′, αλλά ο «κεραυνός» του Γκιγιέρμε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη. Οι Τούρκοι ανέβασαν απόδοση και αν δεν είχαν βρει απέναντί τους τον εξαιρετικό Σα, τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για τον Ολυμπιακό. Ο πορτιέρο των «ερυθρόλευκων» είπε αρχικά όχι στον Βίστσα στο 10′ και στο 35′ με τρομερή επέμβαση σταμάτησε τον Ρομπίνιο.

Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ

Είχε σκορ πρόκρισης για είκοσι λεπτά, ο ΠΑΟΚ, εν τέλει, δεν μπόρεσε να φύγει από τη «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» με το αποτέλεσμα που ήθελε. Ηττήθηκε από τον Αγιαξ, στη ρεβάνς για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League (σ.σ. 2-2 το πρώτο ματς στην Τούμπα), με 3-2 και θα συνεχίσει τη ευρωπαϊκή διαδρομή του στα πλέι οφ του Europa League, με αντίπαλο τη Σλόβαν Μπραντισλάβας.

Ο Μπίσεσβαρ έδωσε το προβάδισμα στον «Δικέφαλο» στο 23ο λεπτό και ο Τάντιτς, με πέναλτι, στο 43ο λεπτό έκανε το 1-1. Ο Σέρβος, νωρίτερα (32ο λεπτό) έχασε πέναλτι, με τον Πασχαλάκη να διώχνει την μπάλα.

Στο 79ο λεπτό, με κεφαλιά, ο Ταλιαφίκο έδωσε τα ηνία στον Αγιαξ (2-1) και στο 85ο λεπτό, με νέο πέναλτι, ο Τάντιτς «έγραψε» το 3-1. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις του αγώνα (94ο λεπτό) ο Μπίσεσβαρ.