Στην Αθήνα παρτίδα 83.850 δόσεων του εμβολίου της Pfizer

Λίγα λεπτά μετα τις 8:30 προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» η ειδική πτήση που μετέφερε τις 83.850 δόσεις του εμβολίου κατά της covid-19, των Pfizer/BioNTech.

Κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας με επικεφαλής τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής βρέθηκαν στο αεροδρόμιο προκειμένου να παραλάβουν τις δόσεις του εμβολίου

Η διαδικασία στο αεροδρόμιο ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί.

Στη συνέχεια, η πρώτη μεγάλη παρτίδα των εμβολίων θα κατανεμηθεί στα πέντε κεντρικά αποθηκευτικά σημεία και από εκεί θα γίνει η διανομή στα εμβολιαστικά κέντρα. Εκτιμάται ότι ο γενικός εμβολιασμός των υγειονομικών θα ξεκινήσει στις 4 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 20, όταν και θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού.

Ν. Χαρδαλιάς: Συνεχίζουμε βάσει του επιχειρησιακού μας σχεδίου

Την πρώτη μεγάλη παρτίδα των εμβολίων κατά της Covid-19 των Pfizer/BioNTech παρέλαβε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Ν. Χαρδαλιάς, o oποίος δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, ωστόσο αποχωρώντας σημείωσε: «Συνεχίζουμε βάσει του επιχειρησιακού μας σχεδίου».