Στον Ολυμπιακό και με τη βούλα ο Χασάν

Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, με κάθε επισημότητα πια, είναι από σήμερα ο Αχμέντ Χασάν, με τους «ερυθρόλευκους» να ανακοινώνουν τη συμφωνία τους με την Μπράγκα.

«Ο Ολυμπιακός ανακοινώνει την επίτευξη της συμφωνίας με την Μπράγκα για την απόκτηση των δικαιωμάτων του Αχμέντ Χασάν. Ο Αιγύπτιος άσος υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο, το οποίο έχει διάρκεια τρία χρόνια», αναφέρει η ανακοίνωση του πρωταθλητή.

«Είμαι χαρούμενος που έμεινα, νιώθω πολύ χαρούμενος εδώ και θα συνεχίσω να παλεύω με την ομάδα για να κερδίσω περισσότερα τρόπαια», ήταν η πρώτη δήλωση του Αιγύπτιου διεθνή ποδοσφαιριστή μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Ο Χασάν γεννήθηκε στις 5/3/1993. Το 2011 πήγε στην Πορτογαλία για τη Ρίο Άβε, όπου παρέμεινε ως το 2015 σημειώνοντας 32 τέρματα σε 97 εμφανίσεις με το ιβηρικό συγκρότημα. Ακολούθως μεταγράφηκε στην Μπράγκα, όπου πέτυχε 25 γκολ σε 108 παιχνίδια.

Την περίοδο 2018-19 ήρθε στον Ολυμπιακό ως δανεικός και σκόραρε 15 γκολ σε 32 παιχνίδια, για να επιστρέψει εκ νέου στην Ελλάδα στα τέλη του Ιανουαρίου, έχοντας 8 γκολ σε 18 ματς.

Είναι διεθνής με όλες τις «μικρές» Εθνικές ομάδες της Αιγύπτου και μετρά 23 συμμετοχές και πέντε τέρματα στους Άνδρες.