Στον εισαγγελέα ο δήμαρχος Ραφήνας Ευ. Μπουρνούς για τη φωτιά στο Μάτι

Υπόμνημα 70 σελίδων παρέδωσε στους εισαγγελείς που ερευνούν τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, που έχει κληθεί όπως και άλλοι από την αυτοδιοίκηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες, σε εξηγήσεις για την υπόθεση.

Ο κ. Μπουρνούς περιγράφει στο υπόμνημα του τις ενέργειες στις οποίες προέβη πριν την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου που κόστισε τη ζωή 99 ανθρώπων, κατά τη διάρκεια της, αλλά και κατά τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το υπόμνημα του δημάρχου, η ετοιμότητα του δήμου βρισκόταν στο 100% καθώς είχαν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την πυρασφάλεια , καθαρισμό χωραφιών, δρόμων κλπ. Κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, ο κ. Μπουρνούς υποστηρίζει ότι βρέθηκε ο ίδιος στην Πεντέλη και πήρε μέρος στην πυρόσβεση, εγκαταλείποντας το σπίτι του, το οποίο υπέστη τεράστιες ζημιές από τη φωτιά. Αναφέρει επίσης ότι μετά την επέλαση της φωτιάς έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να γίνουν τάχιστα όσες ενέργειες έπρεπε για την αποκατάσταση των πληγέντων, την παροχή των επιδομάτων, την επιλογή των εθελοντών για την προσφορά βοήθειας.

Υπενθυμίζεται ότι πλην του κ. Μπουρνούς εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου έχουν κληθεί να δώσουν περίπου είκοσι εμπλεκόμενοι ,λόγω των αρμοδιοτήτων τους, μεταξύ των οποίων η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης αλλά και στελέχη της Πυροσβεστικής, της ΕΛΑΣ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.