Στο νοσοκομείο με καρδιακό επεισόδιο ο Ρώσος ΥπΕξ Λαβρόφ – Διαψεύδει η Μόσχα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ διακομίσθηκε στο νοσοκομείο μετά την άφιξή του στο Μπαλί της Ινδονησίας για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 (G20), μετέδωσε το Associated Press επικαλούμενο ινδονήσιους αξιωματούχους.

Δύο πηγές έκαναν λόγο για καρδιακό περιστατικό.

Ο Λαβρόφ εκπροσωπεί στην σύνοδο τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ινδονήσιοι αξιωματούχοι δεν θέλησαν να σχολιάσουν το περιστατικό.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η είδηση αποτελεί «fake news».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε τη Δευτέρα πως οι αναφορές ότι ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο Μπαλί είναι “ψεύτικες”, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις της εκπροσώπου του ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα. “Ο Σεργκέι Λαβρόφ και εγώ διαβάζουμε τα δημοσιεύματα και δεν πιστεύουμε στα μάτια μας”, τόνισε.

Ωστόσο, ο κυβερνήτης του Μπαλί – σύμφωνα με το Reuters – δήλωσε ότι ο Λαβρόφ είναι καλά στην υγεία του και ότι βρέθηκε στο νοσοκομείο για check-up. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Λαβρόφ έφυγε από το νοσοκομείο.

Εν τω μεταξύ, μετά τις δηλώσεις της Ζαχάροβα – σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS – ο Λαβρόφ δήλωσε ότι βρίσκεται στο ξενοδοχείο και ετοιμάζεται για τη G20. Παράλληλα, το ρωσικό ΥΠΕΞ δημοσίευσε βίντεο που δείχνει τον Λαβρόφ να ετοιμάζεται για τη σύνοδο κορυφής. Ο ίδιος δήλωσε ακόμη ότι η είδηση της μεταφοράς του σε νοσοκομείο είναι “πολιτικό παιχνίδι”.