Συλλυπητήρια Κ. Σακελαροπούλου, Κ. Μητσοτάκη, Α. Τσίπρα για το θάνατο του υποσμηναγού

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά και του εξέφρασε τη βαθιά της οδύνη και τα συλλυπητήριά της για την απώλεια του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, όταν το αεροσκάφος, στο οποίο ήταν συγκυβερνήτης, κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή το πρωί.

Η Πρόεδρος ενημερώθηκε σχετικά με την πορεία των ερευνών για τον κυβερνήτη.

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Πατρίδα δεν θα ξεχάσει τον υποσμηναγό

Τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του Υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, εξέφρασε συγκλονισμένος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ιαπωνία, ενώ αναφερόμενος στην απώλεια που βύθισε στο πένθος τις Ένοπλες Δυνάμεις και κυρίως την Πολεμική Αεροπορία, τόνισε με έμφαση ότι “η Πατρίδα δεν θα τον ξεχάσει”.

Ο κ. Μητσοτάκης σε ανάρτηση του στο Facebook ανέφερε συγκεκριμένα:

“Συγκλονισμένος πληροφορήθηκα τη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους και την απώλεια του συγκυβερνήτη Υποσμηναγού Μάριου- Μιχάηλ Τουρούτσικα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για το εντοπισμό του κυβερνήτη. Πρόκειται για ένα τραγικό δυστύχημα την ώρα του καθήκοντος υπό εξαιρετικά απαιτητικές συνθήκες εκπαίδευσης. Που βυθίζει στο πένθος την Πολεμική Αεροπορία και υπενθυμίζει σε όλους μας πόσο σκληρή και επικίνδυνη είναι η μάχη που δίνουν καθημερινά οι πιλότοι μας για την προάσπιση των αιθέρων της πατρίδας μας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του ιπτάμενου Υποσμηναγού. Η Πατρίδα δεν θα τον ξεχάσει”.

Ο Αλ. Τσίπρας για τον χαμό του Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα

Την βαθιά του θλίψη για τον άδικο χαμό του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, εκφράζει με ανάρτησή του στα social media ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Βαθιά η θλίψη όλων μας για τον άδικο χαμό του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα. Η σκέψη μας αυτές τις δύσκολες ώρες στους δικούς του ανθρώπους».