«Τέλος» ο Κορμπεράν από τον Ολυμπιακό μετά την ήττα από τον Άρη – Ο ΟΦΗ πήρε την ισοπαλία από τον ΠΑΟΚ

Παρελθόν από τον πάγκο του Ολυμπιακού αποτελεί ο Κάρλος Κορμπεράν, λίγη ώρα μετά την ήττα των Πειραιωτών από τον Άρη. Η νέα ήττα του Ολυμπιακού (2-1 με ανατροπή) από τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», λίγες ημέρες μετά την εντός έδρας από τη Φράιμπουργκ (0-3) στη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, αποδείχθηκαν «καταδικαστικές» για τον Κάρλος Κορμπεράν, ο οποίος αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο των «ερυθρόλευκων».

Η διοίκηση των Πειραιωτών αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε αντικατάσταση του Ισπανού προπονητή, ο οποίος διαδέχθηκε τον Πέδρο Μαρτίνς την 1η Αυγούστου, αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει ουσιαστικά τον Ολυμπιακό, για να επανέλθει στο δρόμο των νικών.

Η νέα ήττα από τον Άρη και το -7 του Ολυμπιακού απ’ την πρώτη θέση της βαθμολογίας -όπου βρίσκεται ο Παναθηναϊκός με 15 βαθμούς- οδήγησε τον 39χρονο τεχνικό στην πόρτα της εξόδου, με τους διοικούντες την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ να οδηγούνται στην απόφαση νέας αλλαγής στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, έχοντας μπροστά τους και τη 15ήμερη διακοπή για τις Εθνικές Ομάδες.

Αναλυτικά η λιτή ανακοίνωση των «ερυθρόλευκων»: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη λύση συνεργασίας της με τον Κάρλος Κορμπεράν».

Πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης επιβλήθηκε με 2-1 του Ολυμπιακού στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Η ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν, που πλέον βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση, προηγήθηκε με τον Γιώργο Μασούρα (15’), όμως οι Θεσσαλονικείς έκαναν την ανατροπή μέσα σε τέσσερα λεπτά!. Ντάνιελ Μαντσίνι (76’) και Λουίς Πάλμα (80’) «υπέγραψαν» τη νίκη στο ντεμπούτο του Άλαν Πάρντιου στον πάγκο των «κίτρινων».

Το πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά για τις δυο ομάδες. Στο 15’, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με τον Μασούρα. Ηταν εξαιρετική η αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, με τον διεθνή Έλληνα εξτρέμ να παίρνει την ασίστ από τον Ιν-Μπέομ Χουάνγκ για το 0-1.

Οι γηπεδούχοι, πάντως, διαμαρτυρήθηκαν έντονα για φάουλ στον Μανού Γκαρθία στο ξεκίνημα της φάσης. Παραδόξως, άλλη αξιόλογη φάση δε σημειώθηκε στο πρώτο μέρος, παρά το σχετικό καλό ρυθμό που είχε το ματς.

Ο Άρης μπήκε πιο αποφασιστικά στην επανάληψη. Ο Αντρέ Γκρέι αστόχησε στο διαγώνιο αριστερό σουτ στο 47’ εξίσου άστοχες ήταν οι δυο προσπάθειες του Χουάν Ιτούρμπε (54’, 57’).

Ο Χάμες έχασε την ευκαιρία να πετύχει το πρώτο του εν Ελλάδι γκολ στο 64’, όταν το σκαστό βολέ που επιχείρησε, έπειτα από γύρισμα του Μασούρα, πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Χουλιάν Κουέστα.

Και στο 76’ ήρθε το 1-1, όταν ο Μπράιαν Νταμπό με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Μαντσίνι, ο Αργεντινός εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Τόμας Βατσλίκ, άφησε πίσω του τον Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ και σε κενή εστία έκανε το 1-1.

Προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων, ήρθε και το δεύτερο γκολ. Ο Ράφαελ Καμάτσο μονομάχησε με τον Ουσεϊνού Μπα, η μπάλα έφτασε στον Μανού Γκαρθία που γύρισε στον αφύλακτο Πάλμα για το 2-1.

Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν ασφυκτικά στη συνέχεια, γέμισαν την περιοχή του Κουέστα, ωστόσο πλην ενός σουτ του Σεντρίκ Μπακαμπού στην κλειστή γωνία του Κουέστα, άλλη φάση δεν έκαναν.

Το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Άρη να παίρνει μια σημαντική νίκη, υποχρεώνοντας τον Ολυμπιακό στην πρώτη φετινή του ήττα στο πρωτάθλημα κι αφήνοντάς τον στο -7 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Διαιτητής: Μπόγκναρ Τάμας (Ουγγαρία)
Κίτρινες: Μαζικού, Μαντσίνι, Νταμπό

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Εμπακατά, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μαζικού, Νταμπό (87’ Πίρσμαν), Παπέ Σεϊκ, Ιτούρμπε (68’ Καμάτσο), Μανού Γκαρθία (88’ Ζερβινιό), Μαντσίνι, Γκρέι (60’ Πάλμα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Κορμπεράν): Βατσλίκ, Βρσάλικο (63’ Αβιλα), Εμβιλά, Χάμες (71’ Αγκιμπού Καμαρά), Ελ-Αραμπί (64’ Μπακαμπού), Μασούρας (78’ Μπόουλερ), Μπιέλ, Μπα, Ιν-Μπέομ Χουάνγκ (78’ Ουί-Τζο Χουάνγκ), Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ.

Ο ΟΦΗ πήρε την ισοπαλία από τον ΠΑΟΚ

Με κεφαλιά του Απόστολου Διαμαντή στο 12ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΟΦΗ πήρε την ισοπαλία με 1-1 από τον ΠΑΟΚ στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», σε αναμέτρηση για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου προηγήθηκε με τον Κάλεντ Νάρεϊ (10’), θα μπορούσε στο δεύτερο μέρος να «καθαρίσει» το ματς, αλλά οι Κρητικοί δικαιώθηκαν για την επιμονή τους στην τελευταία φάση του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με διάθεση να πιέσουν. Στο 4’ ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο και στο 6’ ο Νουά Ντικό εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των Γιασμίν Κούρτιτς και Αντελίνο Βιεϊρίνια, αντίστοιχα, ωστόσο δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Ντόμινικ Κοτάρσκι.

Κι αφού δεν ήρθε το 1-0, έγινε το 0-1 στο 10’, με τον Νάρεϊ να γίνεται αποδέκτης της ωραίας πάσας του Βιεϊρίνια, να «σπάει» το τεχνητό οφσάιντ και με ωραίο αριστερό σουτ να ανοίγει το σκορ.

Γκολ το οποίο κατακυρώθηκε έπειτα από τη χρήση του VAR, μιας και ο βοηθός είχε σηκώσει τη σημαία για οφσάιντ. Ο ΟΦΗ χρειάστηκε περίπου ένα δεκάλεπτο για να συνέλθει.

Στο 23’ ο Γκερέρο δεν πρόλαβε για εκατοστά το παράλληλο γύρισμα του Έρικ Λάρσον ενώ στο 36’ ο Ασάν Ντιουσέ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα ψηλά. Κι οι Θεσσαλονικείς είχαν, ωστόσο, τις δικές τους ευκαιρίες.

Λίγο μετά το ημίωρο, ο Σόνι Στίβενς έδιωξε σε κόρνερ το, κακό αν και με άριστες προϋποθέσεις, τελείωμα του Ντόουγκλας Αουγκούστο ενώ στο 38’ ο Νέλσον Ολιβέιρα αστόχησε απελπιστικά από το ένα μέτρο με το κεφάλι.

Εντελώς διαφορετική εικόνα στο δεύτερο μέρος. Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο αποφασιστικά, με τον Νάρεϊ να απειλεί τον Στίβενς με διαγώνιο σουτ στο 47’ και τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη να αστοχεί με το κεφάλι στο αμέσως επόμενο λεπτό.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Τάσος Σιδηρόπουλος αναγκάστηκε να διακόψει το ματς καθώς οι φίλοι του ΟΦΗ άναψαν πυρσούς, με συνέπεια να περιοριστεί σημαντικά η ορατότητα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε έπειτα από 8-9 λεπτά αλλά δεν είχε ρυθμό. Ένα σουτ του Αντρίγια Ζίβκοβιτς βρήκε στον Πραξιτέλη Βούρο και παραλίγο να καταλήξει στα δίχτυα του Στίβενς στο 74’ ενώ δέκα λεπτά μετά ο Μπράντον Τόμας δεν βρήκε την μπάλα στο γύρισμα του Ζίβκοβιτς.

Στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΟΦΗ προειδοποίησε, με τον Κουλιεράκη να σταματάει τον Ντικό. Στο 90’+12’, όμως, από εκτέλεση κόρνερ, ο Διαμαντής με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Κοτάρσκι για το τελικό 1-1.

Ο ΠΑΟΚ ναι μεν διατήρησε το φετινό του αήττητο, ωστόσο βρέθηκε στο -4 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό ενώ η ομάδα του Νίκου Νιόπλια πήρε τον τέταρτο φετινό βαθμό της, δείχνοντας σημάδια βελτίωσης.

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Λάρσον, Βούρος – Βιεϊρίνια, Λύρατζης, Τόμας.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Στίβενς, Λάρσον, Πασαλίδης (62’ Ντουρμισάι), Ντιουσέ, Γκερέρο (84’ Μπιφουμά), Ντικό, Βούρος, Διαμαντής, Περέα (84’ Στάικος), Μεγιάδο, Μπαλογιάννης (81’ Θοράρινσον).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ινγκασον, Κουλιεράκης, Βιεϊρίνια (25’ Τσαούσης), Ντάντας, Κούρτιτς (80’ Σβαμπ), Αουγκούστο (72’ Ελ Καντουρί), Νάρεϊ, Ολιβέιρα (72’ Τόμας), Α. Ζίβκοβιτς.