Τα αποτελέσματα εκλογών στο τμήμα των Εξαρχείων που εκλάπη η κάλπη

Ολοκληρώθηκε σήμερα σε κλίμα ηρεμίας και με εξαιρετικά χαμηλή συμμετοχή, περίπου 7,5% η διαδικασία επαναληπτικής εκλογής στο 33ο εκλογικό τμήμα Αθηνών στα Εξάρχεια, επί της οδ. Κωλέττη, όπου εκλάπη η κάλπη στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το υπουργείο Εσωτερικών, επί 545 εγγεγραμμένων, ψήφισαν 39 εκ των οποίων ήταν έγκυρα: 38, λευκά: 0, άκυρα: 1.

Ειδικότερα η κατανομή είναι ως εξής: η ΝΔ έλαβε 15 ψήφους, ο ΣΥΡΙΖΑ 6, το ΚΙΝΑΛ: 8, η Χρυσή Αυγή 2, το ΚΚΕ 3, η Ελληνική Λύση 1, το ΜΕΡΑ25 1, η Δημιουργία Ξανά 1 και η Πλεύση Ελευθερίας 1

Σημειώνεται ότι η επανεκλογή κρίθηκε αναγκαία μετά την κλοπή της κάλπης από το συγκεκριμένο τμήμα που διέπραξαν άγνωστοι την περασμένη Κυριακή λίγα λεπτά πριν τις 7 μμ.

Ειδικότερα, 3 λεπτά πριν την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας τέσσερα άτομα εισέβαλαν στο συγκεκριμένο τμήμα και επιχείρησαν αρχικώς να σπάσουν την κάλπη με βαριοπούλα. Στη συνέχεια, όμως, την έκλεψαν και έφυγαν. Μέχρι τότε είχαν ψηφίσει 207 πολίτες επί συνόλου 545 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.