«Τελικός» παραμονής για Ιωνικό με Λαμία – Νίκη γοήτρου ο Ατρόμητος – Υποβιβάστηκε ο Λεβαδειακός – «Κλείδωσε» την παραμονή ο ΠΑΣ

Ο ΟΦΗ και ο Ιωνικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στο Ηράκλειο, για την 6η αγωνιστική των Play Out της Super League και πλέον οι Νικαιώτες επικεντρώνονται στον «τελικό» με τη Λαμία, όπου θα παίξουν την παραμονή τους.

Ο ΟΦΗ μπήκε αποφασισμένος στον αγωνιστικό χώρο και στο 7΄ είχε την πρώτη του μεγάλη στιγμή, όταν ο Μπάκιτς πήρε την κεφαλιά, με τον Χουτεσιώτη να πραγματοποιεί σωτήρια επέμβαση.

Δύο λεπτά αργότερα οι Κρήτες απείλησαν και πάλι με τον Μπάκιτς, ο οποίος είδε μετά από εκτέλεση φάουλ την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Κόντρα στην ροή του αγώνα ωστόσο οι Νικαιώτες ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 13΄.

Ο Μάντζης μπήκε από τα δεξιά, έκανε την σέντρα και ο Μασάς από κοντά δεν είχε πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 0-1.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου και τελικά έφεραν το ματς στα ίσα στο 45΄, με πρωταγωνιστή και πάλι τον Μπάκιτς, ο οποίος με απευθείας εκτέλεση φάουλ άφησε… άγαλμα τον Χουτεσιώτη.

Στο 52΄ ο ΟΦΗ έμεινε με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Πασαλίδη για μαρκάρισμά με τις τάπες πάνω στον αστράγαλο του Φαντιγκά, και ο Ιωνικός εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό του πλεονέκτημα περνώντας και πάλι μπροστά στο σκορ.

Συγκεκριμένα στο 65΄ ο Φαντιγκά τροφοδότησε τον Μάντζη στην πλάτη της άμυνας, με τον τελευταίο να στρώνει την μπάλα στον Μασάς, που έγραψε το 2-1. Και πάλι, όμως, ο ΟΦΗ δεν σήκωσε λευκή πετσέτα και στο 81΄ ο Ντιφουμά «μοίρασε» στον Ντικό, ο οποίος με κεφαλιά από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

ΔIAITHTHΣ: Γκορτσίλας
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντίκο, Περέα – Τσιγκρίνσκι, Σάκιτς
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Πασαλίδης
Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς – Λάρσον, Βούρος, Πασαλίδης, Γιαννούλης (75′ Διαμαντής), Θοράριρσον – Περέα, Ντιουσέ, Μπάκιτς – Ντίκο (90’+5′ Μοσκέρα), Φελίπε (75′ Μπιφούμα).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης – Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σόουζα (85′ Μάνος), Βαλεριάνος – Κάνιας, Σάκιτς (85′ Ελευθεριάδης), Φαντιγκά (71′ Γούλερι) – Μασάς, Μάντζης.

Νίκη γοήτρου ο Ατρόμητος, 2-0 τον Παναιτωλικό

Χαμογελαστοί έφυγαν Ατρόμητος και Παναιτωλικός από το Περιστέρι. Οι μεν γηπεδούχοι επειδή επικράτησαν με 2-0, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των Play Out, οι δε φιλοξενούμενοι επειδή, παρά την ήττα, θα βρίσκονται και του χρόνου στη Super League, καθώς τους ευνόησαν τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Αγκιμπού Καμαρά (30’) και Βίκτωρ Κλωναρίδης (85’) τα γκολ για την ομάδα του Κρις Κόουλμαν.

Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό στο ξεκίνημά του. Μόλις στο 5ο λεπτό ο Κωνσταντίνος Κωτσόπουλος βρέθηκε μόνος του πλάγια και δεξιά, ωστόσο πλάσαρε άστοχα.

Στο συμπλήρωμα του δεκαλέπτου, ήταν η σειρά του Τζόναθαν Μόρσεϊ να απειλήσει, όμως ο Λορέντιου Μπρανέσκου μπλόκαρε σε δυο χρόνους. Το σκηνικό επαναλήφθηκε και στο 16’, με τον τερματοφύλακα του Ατρόμητου να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Κι εκεί που τα «καναρίνια» φάνηκαν να ελέγχουν το ματς, ήρθε το γκολ για τους γηπεδούχους.

Στη συμπλήρωση του ημιώρου, ο Κλωναρίδης μπήκε και σούταρε από τα δεξιά, ο Αλέξανδρος Μαλής έβαλε την προβολή, με την μπάλα να φτάνει Καμαρά που δεν είχε πρόβλημα να ανοίξει το σκορ.

Σα να μην έφτανε αυτό για τον Γιάννη Αναστασίου, είδε και τον Κωνσταντίνο Αποστολάκη να βγαίνει εκτός λόγω τραυματισμού. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Σεμπάστιαν Μλάντεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από στατική φάση, ωστόσο στο ξεκίνημα ο Διαμαντής Χουχούμης ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με επιθετική διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο. Την κεφαλιά του Ζοάο Πέδρο στο 54’ έδιωξε σε κόρνερ ο Μπρανέσκου ενώ αυτό του Χουάνμπι στο 63’ πέρασε έξω.

Ενδιάμεσα, Οικονομίδης (59’) και Κλωναρίδης (61’) απείλησαν την εστία του Γιάννη Ανέστη. Στο 71’ ήταν η σειρά του Καμαρά να μη βρει στόχο, σε καλά οργανωμένη αντεπίθεση.

Ο Νίκος Καρέλης λίγο έλειψε να γίνει «χρυσή αλλαγή» για τον Παναιτωλικό, αλλά στο δυνατό σουτ που επιχείρησε στο 80’, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Σαν να μην έφτανε αυτό για τα «καναρίνια», ήρθε στο 85’ το δεύτερο γκολ για τον Ατρόμητο, με τον Κλωναρίδη να «χτυπάει» στην κόντρα για το 2-0.

Σκορ το οποίο δεν άλλαξε στα λεπτά που απέμειναν, ωστόσο ο Παναιτωλικός κατάφερε να σώσει την κατηγορία παρά την ήττα, αφού με 30 βαθμούς δεν κινδυνεύει, μια αγωνιστική πριν το φινάλε, ούτε από τον Ιωνικό (26) ούτε και από τον Λεβαδειακό (25).

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Τσέτσιλας (Γρεβενών)
Κίτρινες:
Οι συνθέσεις:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόουλμαν): Μπρανέσκου, Αθανασίου, Κεσχρίντα, Χατζηισαϊας, Μαυρομμάτης, Γκονζάλες, Καμαρά (87’ Φριντζόνσον), Οικονομίδης (79’ Ερλινγκμαρκ), Κλωναρίδης, Κωτσόπουλος (87′ Τζαβίδας), Ρομπάιγ (67’ Ροτάριου).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης (36’ Ντουάρτε), Λάρσον, Μαλής, Χουχούμης, Μλάντεν, Μπουζούκης (46’ Ντίας), Ξενιτίδης (61’ Κολοβός), Μόρσεϊ (74’ Καρέλης), Χουάνπι, Ζοάο Πέδρο.

Υποβιβάστηκε στο 90΄+3 ο Λεβαδειακός

Επειτα από ένα δραματικό παιχνίδι, Λαμία και Λεβαδειακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στο «Αθανάσιος Διάκος», για την 6η αγωνιστική των Play Out. Με το αποτέλεσμα αυτό, η Λαμία θα διεκδικήσει την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία την τελευταία αγωνιστική – με τον Ιωνικό να είναι ο έτερος διεκδικητής – σε αντίθεση με τον Λεβαδειακό που αποχαιρετά πρόωρα τα σαλόνια.

Τα πάντα κρίθηκαν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με το γκολ του Ζόραν Τόσιτς να «λυτρώνει» την ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου». Η οποία, νωρίτερα, είχε χαμένο πέναλτι με τον Τζέισον Μεντίνα (42’) ενώ είδε και τον Γιώργο Νίκα (45’+1’) να ευστοχεί στο δικό του, ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Που είχαν και δοκάρι με τον μεγάλο άτυχο, Μπακαρί Σακό (76’).

Το άγχος ήταν εμφανές στις κινήσεις των ποδοσφαιριστών. Έπειτα από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος, όμως η κεφαλιά του Αλεξάντερ Γερεμέγεφ στο 11’ ήταν άστοχη. Δυο λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Μεντίνα να απειλήσει, αλλά ο Κριστιάν Γκροφ δεν κινδύνεψε, όπως και στο 16’. Στο επόμενο λεπτό, η υπέροχη μακρινή πάσα του Αλφρέντο Μεχία βρήκε τον Γιώργο Βρακά σε θέση βολής, όμως ο 22χρονος μέσος σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση.

Λίγο πριν το ημίωρο οι γηπεδούχοι σπατάλησαν σπουδαία ευκαιρία. Κρίστοφερ Νούνιες και Ρούμπεν Μαρτίνεθ πίεσαν τον Τριαντάφυλλο Τσάπρα που έκανε το λάθος, αλλά ο Γκροφ αναδείχθηκε νικητής στο τετ-α-τετ με τον 26χρονο Κοσταρικανό μέσο της Λαμίας. Ακόμη μεγαλύτερη, όμως, ήταν αυτή του 42ου λεπτού. Με υπέροχη ενέργεια ο Μεντίνα ξέφυγε από τον Τσάπρα και κέρδισε πέναλτι από τον Παζ. Ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός πήρε πάνω του την εκτέλεση, σούταρε με δύναμη στο κέντρο της εστίας, ωστόσο ο Ούγγρος τερματοφύλακας των Βοιωτών έδιωξε πέφτοντας με το αριστερό του πόδι.

Το σοκ για τη Λαμία ήταν μεγάλο κι έγινε ακόμη μεγαλύτερο στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Γιάννης Γιαννιώτας ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Φάνη Τζανδάρη, με τον Νίκα να ευστοχεί από την άσπρη βούλα για το 0-1. Οι παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με διάθεση να κλείσουν τους αντιπάλους τους στα καρέ τους. Χωρίς, όμως, να καταφέρουν να δημιουργήσουν σημαντικές ευκαιρίες.

Αντίθετα, στο 76’, ο Μπακαρί Σακό θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ, όταν το αριστερό σουτ που επιχείρησε εκτός περιοχής, έστειλε την μπάλα στη ρίζα της αριστερής δοκού του Αλεξέι Κοσέλεφ. Η ατυχία για τον Σακό συνεχίστηκε, καθώς σε ανύποπτη φάση έπεσε άτσαλα στο έδαφος και χρειάστηκε, μάλιστα, να μεταβεί με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Και, το κακό για τον Λεβαδειακό – και καλό για τη Λαμία – ολοκληρώθηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Τόσιτς, που είχε περάσει αλλαγή στο ματς, με αριστερό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον – ανίκητο μέχρι τότε – Γκροφ, κάνοντας το 1-1. Η μπάλα, μάλιστα, βρήκε και πάνω στον Λιάγκα, αλλάζοντας όσο χρειαζόταν πορεία για να καταλήξει στα δίχτυα. Απόλυτο κοντράστ συναισθημάτων, με τους παίκτες της Λαμίας να πανηγυρίζουν κι αυτούς του Λεβαδειακού να μην μπορούν να το πιστέψουν.

Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου το ερχόμενο Σάββατο (13/5) κοντράρεται με τον Ιωνικό στη Νεάπολη, σε ένα ματς «τελικός» στη μάχη της παραμονής, αφού τις δυο ομάδες χωρίζουν δυο βαθμοί, με τη Λαμία να έχει την πολυτέλεια να αγωνιστεί για δύο αποτελέσματα.

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
Κίτρινες: Νούνιες, Σιμόν, Στάνκο, Μανούσος – Μεχία, Μπελμόντ, Χάμοντ.
Οι συνθέσεις:

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Αμπάντα, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σλίβκα, Τζανδάρης (62’ Τσούκαλος), Νούνιες (55’ Τσιλούλης), Στάνκο, Μαρτίνεθ (69’ Τόσιτς), Μεντίνα (69’ Μανούσος).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Γκροφ, Χάμοντ, Τσάπρας, Νίκας, Μεχία (90’+2’ Συμελίδης), Γιαννιώτας (90’+2’ Ντεντάκης), Γερεμέγεφ (46’ Σακό/83’ Μπελμόντ), Βρακάς (73’ Σαχπεκίδης), Λιάγκας, Παναγιώτου, Παζ.

«Κλείδωσε» την παραμονή ο ΠΑΣ

Με τον Ροσέρο να σημειώνει στο 84΄ το μοναδικό, αλλά «χρυσό» γκολ της αναμέτρησης, ο ΠΑΣ Γιαννινα νίκησε 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης στους «Ζωσιμάδες», για την 6η αγωνιστική των Play Out και «κλείδωσε» και μαθηματικά την παραμονή των Ηπειρωτών στη Super League. Παρέμειναν κατηγορία, παρά την ήττα τους οι Αρκάδες.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η επιστροφή του Πέδρο Κόντε σε αγώνα του ΠΑΣ, μετά τη ρήξη χιαστών που υπέστη στην αρχή της σεζόν. Ο 34χρονος φορ πέρασε στο ματς αντί του Μορέιρα στο 62ο λεπτό και όπως ήταν αναμενόμενο αποθεώθηκε από τον κόσμο.

Μετά από ένα «φτωχό» σε φάσεις και ήρεμο για τις δύο εστίες πρώτο ημίχρονο, ο Αστέρας ανέβασε στροφές στην επανάληψη και πάλεψε για το «διπλό». Οι Αρκάδες μάλιστα βρέθηκαν στο 75΄ μία ανάσα από το 1-0, όταν ο Μπαρτόλο απείλησε με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ την αντίπαλη εστία, υποχρεώνοντας τον Αθανασίου σε εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ.

Ωστόσο, παρά την πίεση του Αστέρα, ο ΠΑΣ ήταν αυτός που χαμογέλασε… Στο 84΄ και μετά από εκτέλεση φάουλ ο Ροσέρο έγινε αποδέκτης της μπάλας και με σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-0, που ήταν και τελικό, εξασφαλίζοντας στην ομάδα των Ιωαννίνων και μαθηματικά την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκάμαρης (Αθήνα)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σόρια – Γκαρθία, Τιλίκα
Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Αθανασίου, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης (92΄Μπορνταγκαράι), Πήλιος, Μορέιρα (62΄Κόντε), Λιάσος, Γκίνο, Τζίμας, Παμλίδης(90΄’ Καραχάλιος), Μπάλαν (62΄Ροσέρο).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιάννης Δουβίκας): Παπαδόπουλος, Γκαρθία, Ατιένθα, Καστάνιο, Άλβαρες, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Ρεγκίς (88΄Μπερτόγλιο), Τιλίκα (78’ Σανταφέ), Μπαρτόλο, Σίτο (88; Κωστέας).