Τεχνολογικό selloff στη Wall Street

Με πτώση έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς είχαμε selloff σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας του κόσμου.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,24%, o S&P 500 με πτώση 0,86% και ο NASDAQ των εταιριών τεχνολογίας με απώλειες 2,27%. Το αργό πετρέλαιο τύπου West Texas Intermediate έκλεισε σχεδόν αμετάβλητο στα 45,57 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχώρησε 1,6% στα 1.840,07 δολ. η ουγγιά.

Ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε από επίπεδα ρεκόρ που βρισκόταν, ενώ το Nasdaq 100 είχε τη μεγαλύτερη πτώση σε ένα μήνα. Η Facebook βυθίστηκε μετά από μήνυση από αμερικανικούς αντιμονοπωλιακούς αξιωματούχους, ενώ η Tesla υποχώρησε καθώς η JPMorgan Chase & Co. την ανέφερε ως «δραματικά» υπερτιμημένη. Η Zoom Video Communications, ένας από τους μεγαλύτερους νικητές του “μένουμε στο σπίτι”, βυθίστηκε μετά από υποβάθμιση αναλυτή. Ο δείκτης Russell 2000 των μικρότερων εταιρειών μειώθηκε κατά το ήμισυ σε σχέση με αυτόν της τεχνολογίας. Η DoorDash αψήφησε την αδυναμία της αγοράς και σχεδόν διπλασιάστηκε στο ντεμπούτο της, πριν από την αρχική δημόσια προσφορά (IPO) της Airbnb.

Οι μετοχές υποχώρησαν την Τετάρτη, καθώς κατέστη σαφές ότι μια συμφωνία τόνωσης της οικονομίας παραμένει αόριστη εν μέσω των πιο έντονων διαπραγματεύσεων για ένα πακέτο Covid-19 από την Ημέρα των Εκλογών. Οι βουλευτές των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών που εργάζονται πάνω σε ένα σχέδιο ανακούφισης παρέδωσαν μια πιο λεπτομερή περίληψη της πρότασής τους, αλλά δεν έχουν ακόμη να βγουν από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται τις τελευταίες μέρες.