Τηλεοπτική άδεια διεκδικεί ο Μαρινάκης

Τη μια από τις δύο “ορφανές” τηλεοπτικές άδειες φέρεται να διεκδικεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Σύμφωνα με δημοσίευμα των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ο κ. Μαρινάκης κατέθεσε σχετικό αίτημα στο ΕΣΡ μαζί με την εγγυητική επιστολή των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται πως το ΕΣΡ θα εξετάσει τον φάκελο με το αίτημα του κ. Μαρινάκη για τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας και θα προχωρήσει στις διαδικασίες που προβλέπονται από τον σχετικό νόμο.

Με επιστολή του προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης κατέθεσε αίτηση για τη διεκδίκηση μίας εκ των δύο εναπομεινασών τηλεοπτικών αδειών, εκ μέρους της εταιρείας του, Άλτερ Έγκο. Κατόπιν τούτου, το ΕΣΡ, και βάσει του νόμου, οφείλει να επαναπροκηρύξει τις δύο εναπομείνασες τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου.

Οι κάτοχοι τηλεοπτικής άδειας, οι οποίοι έπρεπε να καταβάλουν την 1η δόση από τις συνολικά δέκα (10) ύψους 3,5 εκατ. ευρώ προς τα δημόσια ταμεία, είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί: Epsilon TV, SKAI, ANT1, Alpha TV, Star.