Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τα αναδρομικά

Συμβούλιο της Επικρατείας

Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώνονται από τον πρωθυπουργό ο τρόπος και ο χρόνος καταβολής των αναδρομικών των συνταξιούχων ύστερα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει τον τρόπο και τον χρόνο καταβολής των αναδρομικών των συνταξιούχων δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων και αυτό θα κάνει και τώρα. Πρόσθεσε δε ότι κανείς δεν πρέπει να κάνει προσφυγές για να πάρει τα χρήματά του, αλλά πρέπει να περιμένει λίγες ημέρες για να ανακοινωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης.

«Θα πρέπει να μελετήσουμε την απόφαση για να δούμε τι ακριβώς αφορά, ώστε να δούμε την δημοσιονομική επίπτωση στον προϋπολογισμό» είπε και συμπλήρωσε ότι την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τον τρόπο και τον χρόνο καταβολής των αναδρομικών σημειώνοντας ότι θα υπάρξει οριζόντια λύση και δεν χρειάζεται κανείς να κάνει προσφυγή.

«Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί και η χρήση των μασκών στα super market είναι ένα καλό μέτρο για να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να φοράμε τις μάσκες όπου συστήνουν οι ειδικοί» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπογράμμισε «σήμερα θα είναι μια μέρα προσαρμογής και από Δευτέρα θα είμαστε πιο αυστηροί».

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως δεν επιβεβαιώνεται το ενδεχόμενο τέλεσης μιας νέας συνόδου αναφορικά με το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων. «Υπάρχει μια καταρχήν συμφωνία αλλά δεν είναι επιβεβαιωμένη» είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Τουρκία, σε σχέση με την απόφαση Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας από τζαμί, σε μουσείο σε τζαμί, ο κ. Πέτσας τόνισε πως ο ναός είναι ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς και «μνημείο με φερετζέ δεν υπάρχει».

Τέλος, απαντώντας στην ερώτηση για το εάν υπάρχει φόβος για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως η Ελλάδα δεν φοβάται αλλά προετοιμάζεται και είναι σε εγρήγορση γιατί βλέπει προκλητικές συμπεριφορές που δεν συνάδουν με σχέσεις καλής γειτονίας.