Τραγωδία σε λούνα παρκ στο Βόλο: Άφαντος ο χειριστής του παιχνιδιού – Στο νοσοκομείο ο πατέρας

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες από την Αστυνομία προκειμένου να φτάσει στα ίχνη του χειριστή του παιχνιδιού από το Μπαγκλαντές που μετά την ανείπωτη τραγωδία έχει εξαφανιστεί. Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ, ο χειριστής είχε πανικοβληθεί, με τις Αρχές, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ να εστιάζουν στις έρευνές τους, κατά το πόσο ήταν έμπειρος για να κάνει αυτή τη δουλειά και να ελέγχει αν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας. Όπως είπε στην κατάθεσή της η ιδιοκτήτρια, έκανε την συγκεκριμένη δουλειά για επτά χρόνια μαζί της και δεν είχε προβλήματα.

Την ίδια ώρα, επιδείνωση παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του πατέρα της 13χρονης που σκοτώθηκε όταν εκσφενδονίστηκε από παιχνίδι του λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου. Ειδικότερα, ο πατέρας της 13χρονης, που μετά την τραγωδία αισθάνθηκε έντονη δυσφορία και νοσηλεύεται στη Στεφανιαία Μονάδα του Νοσοκομείου Βόλου, παρουσίασε σοβαρές αρρυθμίες και από τους γιατρούς κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας μετά από σοβαρό πρόβλημα καρδιάς που παρουσίασε.

Ο πατέρας της ανήλικης είναι οδηγός φορτηγού και πριν μία εβδομάδα μετέφερε μέρος του εξοπλισμού που τελικά χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να λειτουργήσει το λούνα παρκ. Λίγες ημέρες αργότερα, μέρος του συγκεκριμένου εξοπλισμού θα γινόταν η αιτία για να βρει το παιδί του τραγικό θάνατο.

Θυμίζουμε ότι η ανήλικη βρισκόταν μαζί με άλλα άτομα πάνω στο παιχνίδι «χαλί» του λούνα παρκ, ωστόσο κάποια στιγμή εκσφενδονίστηκε και έπεσε από μεγάλο ύψος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι και τα άκρα. Η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ. Σύμφωνα με όσα φέρεται να υποστήριξε η ίδια τις πιστοποιήσεις των παιχνιδιών έχει καταθέσει και στον Δήμο Αλμυρού, όταν συμμετείχε στον διαγωνισμό, ενώ ο δήμος αναμένεται να καλέσει και εμπειρογνώμονα για να εξετάσει τα δεδομένα.

Η κηδεία της 13χρονης θα γίνει αύριο Τρίτη 3/9/2019 στον Αλμυρό Βόλου.