Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ για βουλευτές Ροδόπης και Ξάνθης

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την αλαζονεία με την οποία βλέπει κάθε πολίτη που δεν τον ψήφισε

«Κάθε μέρα που περνάει ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την αλαζονεία με την οποία βλέπει όχι μόνο τους ψηφοφόρους της μουσουλμανικής μειονότητας, αλλά κάθε πολίτη που δεν τον ψήφισε», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε απάντηση του προς τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως αν ο κ. Μητσοτάκης ενδιαφερόταν για την αντιμετώπιση της επιρροής της Τουρκίας στη Θράκη «θα είχε προχωρήσει τόσα χρόνια σε έστω ένα από τα βήματα τα οποία υποκριτικά (όπως φάνηκε) στήριξε η ΝΔ στη Διακομματική Επιτροπή του 2020».

«Αντ’ αυτού επιμένει για, ψηφοθηρικούς λόγους, να γυρίζει τον διάλογο για τη Θράκη σε σκοτεινές εποχές, να παίζει ακροδεξιά παιχνίδια με κυπατζίδικες διαρροές και να δημιουργεί ένταση επιχειρώντας να διχάσει τους πολίτες της περιοχής. Θα μας βρίσκει κάθε μέρα απέναντί του», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τσίπρας: Παραμένει επίκαιρο το αίτημα για μια κοινωνία χωρίς βία στα γήπεδα

«Στη σημερινή μου περιοδεία, πέρασα από το σημείο της δολοφονίας του 19χρονου ‘Αλκη. Ένα χρόνο μετά παραμένει επίκαιρο το αίτημα για μια κοινωνία, στην οποία δεν θα έχει θέση η βία στα γήπεδα, στον αθλητισμό, ανάμεσα στα παιδιά μας», αναφέρει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αλέξης Τσίπρας.

Επισημαίνει ότι «έμελλε την ίδια περίπου ώρα της επίσκεψής μου, η αγόρευση της εισαγγελέως στη δίκη του ‘Αλκη Καμπανού να είναι ‘καταπέλτης’ για εκείνους που στέρησαν τόσο βίαια και απρόκλητα τη ζωή ενός νέου ανθρώπου». Ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει ότι «όμως πέρα από τη δικαιοσύνη, είναι στο δικό μας χέρι να καταδικάζουμε καθημερινά, συμπεριφορές που προάγουν τον φανατισμό».