Τσιρλίντερ στα σχολεία

Εγκρίθηκε η άδεια εισόδου επιλεγμένων εκπροσώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσίρλιντινγκ (Cheerleading) στα ελληνικά σχολεία. Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, το άθλημα του cheerleading θα μπορεί να παρουσιάζεται στους μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Παιδείας επιτρέπει στα σχολεία να δέχονται, υπό προϋποθέσεις, εκπροσώπους της αρμόδιας ελληνικής ομοσπονδίας για το σχολικό έτος 2020-2021. «Η υπηρεσία μας, στο πλαίσιο διάδοσης του αθλητικού πνεύματος και της ενασχόλησης των νέων παιδιών με τον αθλητισμό, εγκρίνει την άδεια εισόδου σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για το σχολικό έτος 2020-2021, στους εκπροσώπους της ΕΟΤ-ΑΟΧ», επισημαίνεται στο έγγραφο. Οι επισκέψεις των εκπροσώπων θα υλοποιούνται χωρίς οικονομική επιβάρυνση, ύστερα από συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων. Η ενημέρωση των μαθητών μπορεί να περιλαμβάνει πληροφορίες για την ιστορία, τον τρόπο διεξαγωγής και τους κανονισμούς του αθλήματος, καθώς και παιχνίδια προσομοίωσης με το μάθημα.

Να σημειωθεί ότι το 2022, το παγκόσμιο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα τσίρλιντινγκ είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδίας, διεθνώς υπολογίζεται ότι πάνω από δέκα εκατομμύρια αθλητές ασχολούνται με το τσίρλιντινγκ.