Αναδρομικά συντάξεων: Άνοιξε το Τaxisnet για υποβολή τροποποιητικής δήλωσης

Σε λειτουργία τέθηκε από την ΑΑΔΕ η υποβολή τροποποιητικών φορολογικών δηλώσεων για αναδρομικά που έλαβαν οι συνταξιούχοι το 2019. Μπορείτε να υποβάλετε τροποποιητική δήλωση επιλέγοντας το link στο τέλος του άρθρου.

Οι τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι 31-12-2021, ενώ ο φόρος θα πρέπει να εξοφληθεί μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου του 2022.

Ειδικότερα, οι συνταξιούχοι που εισέπραξαν αναδρομικά το 2019 καλούνται τώρα να τα εμφανίσουν στην Εφορία με την ηλεκτρονική υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων και να πληρώσουν έξτρα φόρο. Με την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης εκδίδεται αυτόματα νέο εκκαθαριστικό σημείωμα με το ποσό του φόρου που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι.

Να σημειωθεί ότι στα αναδρομικά που εισέπραξαν οι συνταξιούχοι το 2019 επιβάλλονται φορολογικοί συντελεστές που ξεκινούν από 22% και φθάνουν έως 45%, ενώ στην περίπτωση που τα συνολικά εισοδήματα των φορολογούμενων υπερβαίνουν τα 12.000 ευρώ, στα ποσά των αναδρομικών επιβάλλεται και ειδική εισφορά αλληλεγγύη.

Τα ποσά των αναδρομικών έχουν προσυμπληρωθεί από τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ στην ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω taxisnet.

https://www.aade.gr/polites/eisodima/dilosi-forologias-eisodimatos-fp-e1-e2-e3