Φωνάζει για VAR ο ΠΑΟ, «κόλλησε» στο χωράφι η ΑΕΚ

Με τη βοήθεια της τύχης, του Video Assistant Referee και με “χρυσή αλλαγή” τον Ζορντάν Φοσέρ, η Ξάνθη πέρασε νικηφόρα από τη Ριζούπολη, βυθίζοντας ακόμη περισσότερο στην εσωστρέφεια τον Παναθηναϊκό.

Η ομάδα του Κίκο Ραμίρεθ βρίσκεται πλέον στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League μετά από 6 αγώνες, περιμένοντας, βέβαια, την έκβαση της αναμέτρησης της Κυριακής στο “Κλεάνθης Βικελίδης” ανάμεσα σε Άρη και Ολυμπιακό.

Στο 0-0 έμειναν ΑΕΛ και ΑΕΚ στη Λάρισα, για την 6η αγωνιστική της Super League, σε ένα γήπεδο όπου ο αγωνιστικός χώρος, μόνο για ποδόσφαιρο δεν προσφερόταν και εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους για τραυματισμό των ποδοσφαιριστών σε κάθε διεκδίκηση της μπάλας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ – ΞΑΝΘΗ 0-1
Πιο ονειρεμένο ξεκίνημα σίγουρα δεν θα περίμενε ούτε ο πιο φανατικός φίλος της Ξάνθης. Οι πέντε νίκες και μία ήττα συνιστούν την ιδανικότερη εκκίνηση στην ιστορία της, με αποτέλεσμα να σκαρφαλώσει, μέχρι νεοτέρας, στην κορυφή της βαθμολογίας! Η ομάδα του Ισπανού Ραμίρεθ έχει ήδη καταφέρει να κερδίσει ΑΕΚ και Παναθηναϊκό εκτός έδρας, με τον Φοσέ να περνάει αλλαγή και να σκοράρει στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων – δεύτερο σερί ματς που βρίσκει δίχτυα ο 27χρονος Γάλλος μετά το γκολ που σημείωσε στο 3-1 επί του Βόλου! Οι θετικές επιδόσεις συνεχίζονται για την Ξάνθη που πλέον έχει τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία στα πέντε τελευταία ματς ούσα φιλοξενούμενη του Παναθηναϊκού ενώ συμπληρωσε 12 ματς – και από την περυσινή σεζόν – δίχως ισοπαλία, με το ρεκόρ της να είναι τα 13!
Εκ διαμέτρου αντίθετα τα πράγματα για την ομάδα του Γιώργου Δώνη. Η μόλις μία νίκη σε έξι αγώνες, τα μόνο 4 γκολ ενεργητικό (τα 3 με πέναλτι), τα 10 παθητικό και οι 5 βαθμοί συνιστούν ιστορικό αρνητικό ρεκόρ! Η τρίτη, δε, φορά που χρησιμοποίησε ως έδρα σε μια σεζόν το “Γεώργιος Καμάρας” ήταν και η φαρμακερή, καθώς τη “λευκή” ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ (1981) και τη νίκη 4-1 επί του Εδεσσαϊκού (1994), ακολούθησε η ήττα από την Ξάνθη. Η δήλωση του Σωκράτη Διούδη στο φινάλε της αναμέτρησης τα λέει όλα για τη μέχρι στιγμής πορεία του Παναθηναϊκό: “Υπάρχει μιζέρια στην ομάδα και μας επηρεάζει ενώ έχουμε και γκίνια”.

Παναθηναϊκός: «Αλλοίωση αποτελέσματος»

Ανακοίνωση κατά της διαιτησίας του Κομίνη στο ματς με την Ξάνθη εξέδωσε το βράδυ του Σαββάτου (5/10) η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» στο κείμενο κάνουν λόγο για «καθαρή αλλοίωση του αποτελέσματος», ενώ ζητούν να δοθούν στη δημοσιότητα οι διάλογοι του Σκουλά με τον Κομίνη, προκειμένου να μάθει όλη η Ελλάδα τι ειπώθηκε μεταξύ τους στις φάσεις των δυο γκολ.

ΑΕΛ – ΑΕΚ 0-0
Παράδοση “λευκών” ισοπαλιών έχει αρχίσει να δημιουργείται ανάμεσα στις δυο ομάδες καθώς αυτό ήταν το τρίτο διαδοχικό παιχνίδι στο “AEL FC Arena” που ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα! Η ΑΕΚ ναι μεν έμεινε αήττητη για έκτο σερί εκτός έδρας αγώνα απέναντι στους Θεσσαλούς (από τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες), ωστόσο έχασε κι άλλο έδαφος στη μάχη της κορυφής ενώ έμεινε στο “Χ” για δεύτερο σερί παιχνίδι μετά το 2-2 με τον ΠΑΟΚ. Τουλάχιστον, διατηρεί το αήττητο επί ημερών Νίκου Κωστένογλου, έχοντας τρεις νίκες και δυο ισοπαλίες για τη Super League – συν μία νίκη στο Europa League.
Από την άλλη, η ΑΕΛ κατάφερε να μείνει αήττητη για τρίτο συνεχόμενο ματς, αφού είχαν προηγηθεί οι νίκες επί της Ξάνθης και του Άρη – σε αμφότερες πέτυχε από τρία γκολ! Σε κάθε περίπτωση, αυτό που ειπώθηκε από τον Γιώργο Αλεξόπουλο, βοηθό του Κωστένογλου, αντανακλά σε μεγάλο βαθμό την πραγματικότητα στο γήπεδο της Λάρισας: “Δεν μπορώ να κάνω σχόλια για το ματς. Αυτό δεν είναι γήπεδο να παίξεις ποδόσφαιρο”. Το έχουν πει κι άλλοι πριν από αυτόν, θα το πουν και οι επόμενοι…