Φωτιές σε Αχαΐα, Λευκάδα και Αμαλιάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε δασική έκταση στην περιοχή Πόρτες, της Αχαΐας.

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 72 πυροσβέστες, με τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 25 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Λευκάδα

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 3μιση το μεσημέρι και καίει χαμηλή θαμνώδη βλάστηση, ενώ δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής απειλή για κάποιον οικισμό. Στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 9 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Αμαλιάδα: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην περιοχή Χάβαρι

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Χάβαρι, της Αμαλιάδας.

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν αναζωπυρώσεις.