Φωτιές στις Ροβιές Ευβοίας, το Ηράκλειο και το Μεσολόγγι (upd2)

Οροθετήθηκε αργά το βράδυ η φωτιά στις Ροβιές της Εύβοιας μετά τις προσπάθειες των τμημάτων της Πυροσβεστικής.
Οι πυροσβέστες παραμένουν στο σημείο για τυχόν αναζωπυρώσεις, πράγμα το οποίο θα συνεχίσουν και την αυριανή ημέρα.

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι σε περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδας στο Ηράκλειο, στο όρος Τσούτσουρου και κοντά στο χωριό Δεμάτι.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 17 πυροσβεστικά οχήματα, 6 βοηθητικές υδροφόρες, 3 πεζοπόρα τμήματα των 15 ανδρών, 46 πυροσβέστες, 2 υδροφόρες των ΟΤΑ καθώς και τη συνδρομή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου. Αυτή την ώρα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο διοικητής των πυροσβεστικών δυνάμεων Κρήτης Δημοσθένης Μπαντουράκης, οι δυνάμεις έχουν θέσει το πεδίο της φωτιάς σε μερικό έλεγχο. Όπως τόνισε, «με τις προσπάθειες τόσο των επίγειων όσο και του ελικοπτέρου που συνεπικουρεί στην κατάσβεση, στην περιοχή της κορυφογραμμής με τον Τσούτσουρο, σε λίγη ώρα πιστεύουμε ότι η φωτιά θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο».

Παρά τους ισχυρούς ανέμους η φωτιά δεν έχει ξεφύγει από τον έλεγχο των πυροσβεστικών δυνάμεων που δρουν σε περιοχή κυρίως χορτολιβαδική. Παράλληλα κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει για το χωριό Δεμάτι ούτε απειλούνται περιουσίες.

Σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι υψηλός, όπως επισήμανε ο κ. Μπαντουράκης και χρειάζεται αυτές τις ημέρες γενικά προσοχή.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε δασική έκταση στην κοινότητα Φραγκουλέικα, του δήμου Μεσολογγίου

Εξάλλου, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε από τις επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα σε δασική έκταση στην κοινότητα Φραγκουλέικα, του δήμου Μεσολογγίου.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.