Χτυποκάρδισε ο Ολυμπιακός με τη Λαμία, στους “4” και ο ΠΑΟΚ

Η Λαμία έβαλε πολύ δύσκολα στον Ολυμπιακό για μία ώρα στο «Γ. Καραϊσκάκης», με το φάντασμα του περυσινού αποκλεισμού των «ερυθρολεύκων» να πλανάται στην ατμόσφαιρα, αλλά δεν άντεξε στην ασφυκτική πίεση των γηπεδούχων στην επανάληψη, που έπαιζαν με την «πλάτη στον τοίχο» κυνηγώντας την ανατροπή του 0-1 (0-0 ο πρώτος αγώνας).

Τελικά η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έφτασε στη νίκη με 3-2, χάρις σε τρεις κεφαλιές που προήλθαν από ισάριθμες ασίστ του Βαλμπουενά (!) κι έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε συμμετοχή της ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Δίκαια στους «4» ο ΠΑΟΚ

Η καλύτερη ομάδα στις διπλές αναμετρήσεις, Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, ήταν αυτή που προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Κυπέλλου. Μετά το 2-0 της Τούμπας, ο «Δικέφαλος του Βορρά» νίκησε και στο ΟΑΚΑ τους «πράσινους», με 1-0, και πήρε δίκαια το «εισιτήριο» για την τετράδα του θεσμού. Το όνειρο της ανατροπής-πρόκρισης για το «τριφύλλι» διήρκεσε ακριβώς 11 λεπτά στην αποψινή (12/02) ρεβάνς της προημιτελικής σειράς. Μπροστά σε 20.000 και πλέον φίλους του ο Παναθηναϊκός έμεινε εκτός από τον μεγάλο εφετινό του στόχο, καθώς και στα δύο ματς με τον κάτοχο του τροπαίου ήταν κατώτερος των περιστάσεων.