Χωρίς νικητή το ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ. Τι έγινε στους άλλους αγώνες

Χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι της κορυφής της Super League. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έμειναν στο 1-1 και μετά την 12η αγωνιστική συνεχίζουν να μοιράζονται την κορυφή της βαθμολογίας. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 29′ με τον Ιγκνασον, αλλά στο 66′ ο Βαλμπουενά ισοφάρισε με πέναλτι. Στο ντέρμπι ο ΠΑΟΚ ήλεγξε το πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν ο κυρίαρχος της επανάληψης. Ανησυχία στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο, για τον τραυματισμό του Βαλμπουενά που αποχώρησε μετά το γκολ του κλαίγοντας.

Σημαντική νίκη σημείωσε η Ξάνθη επί του Ατρομήτου με 1-0 και με τους τρεις βαθμούς ανέβηκε και πάλι στην τρίτη θέση της κατάταξης. Η 6η νίκη της ακριτικής ομάδας ήρθε με κόπο και ήταν ιδανική για την επανεκκίνηση της Θρακικής ομάδας που μετά από δυο μήνες πήρε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο.

Στο 1-1 έμειναν Άρης και Λαμία στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League, με τους γηπεδούχους να χάνουν την ευκαιρία να σκαρφαλώσουν στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Μπορεί ο Μίχαελ Ένινγκ να παρέμεινε αήττητος για έκτο παιχνίδι στον πάγκο του Άρη, αλλά και ο Άκης Μάντζιος διεύρυνε το δικό του αήττητο σερί στα τέσσερα παιχνίδια – μάλιστα είχαν προηγηθεί τρεις νίκες για τη Λαμία με μηδέν παθητικό!

Ο Παναθηναϊκός άντεξε στην πίεση του Αστέρα Τρίπολης στο Β’ ημίχρονο και πήρε τη νίκη με 1-0 στο Ολυμπιακό στάδιο, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Super League. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη κατέκτησε τους τρεις βαθμούς με το εύστοχο πέναλτι του Χατζηγιοβάνη στο 8ο λεπτό του αγώνα. Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά στο ματς και πολύ γρήγορα έφθασαν στο γκολ. Μόλις στο 8ο λεπτό ο διαιτητής Σέζος με υπόδειξη του VAR για πέναλτι, σε ανατροπή του Περέα από τον Σουάρεθ το καταλόγισε, την εκτέλεση ανέλαβε ο Χατζηγιοβάνης, που έστειλε την μπάλα ψηλά στο κέντρο της εστίας του Παπαδόπουλου.