Βουλή: Ψηφίζεται το ν/σ για την Εταιρική Διακυβέρνηση

Στην Ολομέλεια διεξάγεται σήμερα η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για την «Εταιρική διακυβέρνηση ανωνύμων εταιρειών, σύγχρονη αγορά κεφαλαίου, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2017/828 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, μέτρα προς εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1131 και άλλες διατάξεις»

Στο νομοσχέδιο έχουν κατατεθεί μέχρι αυτή την στιγμή και δύο υπουργικές τροπολογίες. Η μία με τίτλο «Σύμβαση διανομής και σύστασης δικαιωμάτων επιφανείας μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του ΤΑΙΠΕΔ και πρόβλεψη πράξης κανονισμού επί των ακινήτων του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά. Η δεύτερη τροπολογία πολυθεματική με την οποία ρυθμίζονται θέματα σχετικά με την τοποθέτηση υποθαλάσσιων αγωγών και καλωδίων από κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα. Δικαίωμα διαχείρισης και εκμετάλλευσης ακινήτων του ΟΣΕ εντός Χερσαίας Ζώνης Λιμένος . Ρύθμιση για τις διαδικασίες ειδικής εκκαθάρισης δημοσίων επιχειρήσεων. Ρυθμίσεις ανεξόφλητων οικονομικών αξιώσεων. Ρυθμίσεις θεμάτων για τη λειτουργία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» καθώς και ρυθμίσεις για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε χώρους χερσαίας ζώνης λιμένα από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Το σχέδιο νόμου στην Επιτροπή Οικονομικών έχει ψηφιστεί από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ το καταψήφισε ενώ Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 έχουν επιφυλαχθεί να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.