Οπαδοί έκαψαν βαν που μετέφερε φιλάθλους του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ (video)

Οπαδοί της ΑΕΚ έκαψαν, το απόγευμα του Σαββάτου 12-5-2018, όχημα τύπου βαν που μετέφερε πέντε οπαδούς του ΠΑΟΚ στην οδό Νερατζιωτίσσης, κοντά στο ΟΑΚΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι δράστες κατέβασαν με τη βία τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που επέβαιναν στο όχημα, τους ξυλοκόπησαν με ρόπαλα και στη συνέχεια του έβαλαν φωτιά, ενώ αμέσως μετά εξαφανίστηκαν.

Στο σημείο έσπευσαν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα, που έσβησαν την φωτιά, ενώ το όχημα υπέστη σοβαρές ζημιές.

Επεισόδια σημειώθηκαν και έξω από το εμπορικό κέντρο Golden Hall, κοντά στο ΟΑΚΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, έγιναν συμπλοκές μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, ενώ με την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων αποκαταστάθηκε η τάξη.

Από τα επεισόδια έχουν τραυματιστεί οκτώ άτομα μέχρι στιγμής.

Από το πρωί, χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ ξεκίνησαν το ταξίδι τους για την Αθήνα και το ΟΑΚΑ όπου θα διεξαχθεί το μεγάλο παιχνίδι.
Οι αρμόδιες Αρχές έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τη διεξαγωγή της σπουδαίας αναμέτρησης στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, αφού στα επίσημα θα βρίσκονται παράγοντες της UEFA αλλά και της UEFA για να έχουν από κοντά εικόνα για όσα συμβούν εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Κανένας οπαδός δεν θα μπορεί να προσεγγίσει το ΟΑΚΑ χωρίς εισιτήριο, ενώ θα γίνονται συνεχώς έλεγχοι εισιτηρίων και ταυτοπροσωπίας από την αστυνομία, ακόμα κι εντός του γηπέδου, ενώ οι οπαδοί θα υποχρεούνται να έχουν μαζί τους εισιτήριο και ταυτότητα.

Επίσης, θα λειτουργήσει το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του ΟΑΚΑ ενεργές κάμερες σε όλους τους χώρους.

Επεισόδια σημειώθηκαν από οπαδούς αργά το βράδυ της Παρασκευής 11-5-2018, αρχικά στην πλατεία Καραϊσκάκη και αργότερα στην Κάνιγγος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στην πλατεία Καραϊσκάκη και ειδικότερα κοντά στον σύνδεσμο φιλάθλων του ΠΑΟΚ, άγνωστα άτομα επιτέθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έβαλαν φωτιά και σε κάδους απορριμμάτων. Τα επεισόδια έληξαν έπειτα από λίγη ώρα, ενώ αργότερα προκλήθηκε νέα ένταση στην πλατεία Κάνιγγος, με οπαδούς να πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, που προσπάθησαν να τους απωθήσουν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.