Εκρηξη στο βιβλιοπωλείο του Αδωνι Γεωργιάδη στην Κηφισιά

Έκρηξη αυτοσχεδιου μηχανισμού σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 15 Μαρτίου 2017 στο βιβλιοπωλείο του ‘Αδωνι Γεωργιάδη, αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στην Κηφισιά.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, 12:48

Συγκεκριμένα, άγνωστος τηλεφώνησε στις 2.20 στην ιστοσελίδα zougla.gr και ανέφερε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στο βιβλιοπωλείο του βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, στην Λεωφόρο Κηφισίας 263, επισημαίνοντας ότι δεν ήταν φάρσα.

Η περιοχή αποκλείστηκε απο την Αστυνομία, και διακόπηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Κηφισίας.

Η έκρηξη πράγματι σημειώθηκε, και λίγη ώρα αργότερα έγινε έρευνα από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, κατά την οποiα βρέθηκαν τρία γκαζάκια διαρρηγμένα, που είχαν εκραγεί, και πέντε διογκωμένα, τα οποία δεν είχαν εκραγεί.

Από την έκρηξη προκλήθηκε μόνο μαύρισμα στα ρολά του καταστήματος.

Τα υπολοίματα του μηχανισμού απομακρυνθηκαν απο το ΤΕΕΜ και μεταφέρθηκαν για έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια, εδώ πριν απο λίγο δόθηκε στην κυκλοφορία και η Λεωφόρος Κηφισιάς.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης μέσω Twitter ζήτησε συγγνώμη από τους οδηγούς που ταλαιπωρήθηκαν από την αναστάτωση με τα γκαζάκια στην Κηφισιά. Προχώρησε επίσης και σε μια ακόμη ανάρτηση αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «οι Συριζαίοι του πετάνε λάσπη και οι “αντιεξουσιαστές” του βάζουν βόμβες».

ΝΔ: «Οι απόπειρες εκφοβισμού θα πέσουν στο κενό»

Tην έντονη καταδίκη της για την εμπρηστική επίθεση στο βιβλιοπωλείο ‘Αδωνι Γεωργιάδη στην Κηφισιά εκφράζει, με δήλωσή της η ΝΔ. «Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την εμπρηστική επίθεση στο βιβλιοπωλείο του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας ‘Αδωνι Γεωργιάδη.

Ας ξέρουν οι γνωστοί άγνωστοι ότι οι απόπειρες εκφοβισμού της Νέας Δημοκρατίας και των στελεχών θα πέσουν στο κενό» τονίζει χαρακτηριστικά το Γραφείο Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Καταδικάζει την επίθεση κατά του αντιπροέδρου της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει, με ανακοίνωσή του, «απερίφραστα» την επίθεση με γκαζάκια στο βιβλιοπωλείο του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Α. Γεωργιάδη.

«Οι δηλώσεις, ωστόσο, του κ. Γεωργιάδη» προστίθεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «προκαλούν έκπληξη. Είναι προφανές ότι, παρά τους αντιπερισπασμούς και τις εντυπώσεις που επιχειρεί να προκαλέσει, δεν πρόκειται να αποφύγει ούτε την πολιτική κριτική, ούτε τα πολιτικά ερωτήματα για τις σκοτεινές υποθέσεις στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται ως πρώην υπουργός Υγείας».