ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού έως Τετάρτη 9-5-2018

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεορολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) για τις επόμενες ημέρες και έως την Τετάρτη 9-5-2018, στο οποίο προειδοποιεί ότι αναμένεται να εκδηλωθούν καταιγίδες κατά διαστήματα στα ηπειρωτικά, ενώ δεν αποκλείεται να είναι τοπικά ισχυρές και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Σάββατο 5-5-2018, τα φιανόμενα θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες σε Ηπειρο, Δυτική Στερεά, Δυτική Μακεδονία και πιθανόν στη Θεσσαλία (κυρίως δυτική και βόρεια) και τις βραδινές ώρες η Κεντρική Μακεδονία.

Την Κυριακή 6-5-2018 θα επηρεαστούν κατά διαστήματα η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και πιθανόν το πρωί οι Σποράδες. Από τις μεσημβρινές ώρες θα επηρεαστούν η Ηπειρος, η Δυτική Στερεά, η Δυτική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Ανατολική Στερεά, η Βόρεια Πελοπόννησος και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Πιθανόν και η Εύβοια.

Τη Δευτέρα 7-5-2018 κατά διαστήματα μέχρι και το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην Εύβοια και μέχρι το απόγευμα στο Ανατολικό Αιγαίο και πιθανόν σε Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδερκάνησα και Ανατολική Στερεά. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν να επθηρεαστούν και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Για την Τρίτη 8-5-2018 και Τετάρτη 9-5-2018 πιθανόν τις μεσημβρινές και απογευματινές μόνο ώρες να επηρεαστούν οι περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές.