Ένταση στο συλλαλητήριο για τον Γρηγορόπουλο

Συγκέντρωση μαθητών πραγματοποιείται αυτή την ώρα στα Προπύλαια με αφορμή τη συμπλήρωση εννέα χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Νωρίτερα, προκλήθηκε ένταση όταν ομάδα νεαρών έριξε βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών.Ειδικότερα, λίγα λεπτά πριν τις 12, νεαροί με κουκούλες επιτέθηκαν σε δυνάμεις των ΜΑΤ πετώντας πέτρες και βόμβες μολότοφ με τους τελευταίους να απαντούν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Αυτή τη στιγμή έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αμαλίας και στη Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της πλατείας Συντάγματος.

Στη φωτογραφία, κουκουλοφόροι συγκούονται με άντρες των ΜΑΤ στα Προπύλαια, σήμερα Τετάρτη 6-12-2017, λίγο πριν ξεκινήσει η μαθητική πορεία διαμαρτυρίας, για τα 9 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, το Δεκέμβρη του 2008, στο κέντρο της Αθήνας.

Λόγω των κινητοποιήσεων για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο ΟΑΣΑ προχωρεί σε αλλαγές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, εξαιτίας των εκδηλώσεων-κινητοποιήσεων για τη συμπλήρωση 9 ετών από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των μέσων μαζικής μεταφοράς και του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ προχωρεί σε προσωρινές τροποποιήσεις της διαδρομής λεωφορειακών γραμμών, γραμμών τρόλεϊ και τραμ στο κέντρο της Αθήνας από τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης 6-12-2017 έως τις 07:00 το πρωί της Πέμπτης 7-12-2017 σταδιακά και ανάλογα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της Τροχαίας και τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Κλειστοί κατά διαστήματα οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο

Κλειστοί θα είναι σήμερα Τετάρτη 6-12-2017 οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα από 12.00 και στο Πανεπιστήμιο από τις 16.00, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω των εκδηλώσεων στη μνήμη από τη συμπλήρωση εννέα ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.