Άκαρπες οι έρευνες στο θερμαικό για τον 43χρονο ψαρά, Φώτη Χατζηδημητρίου

Άκαρπες παραμένουν, μέχρι το πρωί του Σαββάτου 3-2-2018, οι έρευνες που διεξάγει  από το απόγευμα της Παρασκευής 26 Ιουνουαρίου 2018, στον Θερμαϊκό Κόλπο, το Λιμενικό Σώμα για τον εντοπισμό  43χρονου ψαρά Φώτη Χατζηδημητρίου, πατέρα δυο ανήλικων παιδιών, από την Νέα Αγαθούπολη Πιερίας.

Το σκάφος του 43χρονου εντοπίστηκε την περασμένη Παρασκευή 6 ναυτικά μίλια δυτικά – νοτιοδυτικά του Αγγελοχωρίου. Στις έρευνες, συμμετείχαν 2 σκάφη του Λιμενικού Σώματος, με  άντρες της μονάδας υποβρυχίων αποστολών, καθώς και ιδιωτικά αλιευτικά σκάφη.

“Τα αίτια του ατυχήματος δεν τα ξέρει κανείς. Στη θάλασσα υπάρχουν ρεύματα, υπάρχουν διαφοροποιήσεις και κανείς δεν γνωρίζει την εξέλιξη. Δεν είναι εύκολη υπόθεση. Εδώ μετά από τόσες μέρες δεν έχουμε εντοπίσει τον ένα ψαρά. Θυμάστε ένα παρόμοιο περιστατικό στην Μηχανιώνα πριν καιρό που εντοπίσαμε το πτώμα 32 μίλια μακριά”, αναφέρει στο ραδιόφωνο Πρακτορείο 104,9fm ο διοικητής της 2ης ΕΜΑΚ, Μιλτιάδης Τετενές.

Ο ίδιος επισήμανε πως: “σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να μπαίνουμε μόνοι μας στην θάλασσα, ενώ θα πρέπει να τηρούμε όλα τα μέτρα ασφάλειας. Αυτές οι καταστάσεις μπορούν να τραβήξουν καιρό. Εμείς από την πλευρά μας συνεχίζουμε με αμείωτο το ενδιαφέρον τις έρευνες και από θάλασσα και από ξηρά. Μακάρι η έκβαση να είναι θετική”, ολοκλήρωσε ο κ. Τενενές.