Μέχρι 15-5-2018 η τακτοποίηση αγροτεμαχίων εντός δασικών χαρτών

Πριν από τη λήξη των φετινών δηλώσεων Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ), στις 15 Μαΐου 2018, θα πρέπει να έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες των αγροτών που έχουν στην κατοχή τους αγροτεμάχια στις περιοχές των οποίων έγινε ανάρτηση της Β’ και Γ’ Φάσης Δασικών Χαρτών. Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αφορά τους Νομούς Αρκαδίας, Ζακύνθου, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Καβάλας, Κιλκίς, Κυκλάδων, Λέσβου, Ξάνθης, Πέλλας, Σερρών, Φλώρινας Χανίων.

Επίσης, ο οργανισμός αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι εφόσον τα χωράφια εμπλέκονται χωρικά σε περιπτώσεις Δασικών Χαρτών, οι απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά των αγροτών, ανάλογα με την κατηγορία του Δασικού Χάρτη που εντάσσονται, πρέπει να γίνουν πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων.

Ακόμη, εφιστάται η προσοχή στους ιδιοκτήτες, ότι τα στοιχεία που διατηρεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ σχετίζονται με τη Δήλωση Ε.Α.Ε. και την αναλυτική πληροφορία δύναται να τη λάβουν και από τους ενοικιαστές, οι οποίοι οφείλουν να ενημερώνουν τους ιδιοκτήτες, αν εμπλέκονται τα αγροτεμάχιά τους στους αναρτημένους Δασικούς χάρτες.

«Η τήρηση της παραπάνω διαδικασίας συμβάλει στην ομαλή καταβολή των δικαιούμενων κοινοτικών ενισχύσεων για κάθε δικαιούχο» καταλήγει η ανακοίνωση.