Αγωνία για 3 αγνοούμενους στην Εύβοια – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες περιοχές

Τρείς αγνοούμενοι στην Εύβοια, πάνω από 1.300 περιστατικά που επενέβη η Πυροσβεστική, προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων και σοβαρές ζημιές, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των έντονων καιρικών φαινομένων που συνεχίζονται και κατευθύνονται βόρεια και ανατολικά, με ισχυρές βροχές και ανέμους έως και 9 μποφόρ, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έκανε το μεσημέρι ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Ταφύλλης, θα κηρυχτούν άμεσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία, ενώ για την Αττική παραμένει η πλήρης ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, για βροχές οι οποίες κατευθύνονται διαστήματα μπορεί να είναι ισχυρές.

Παράλληλα ο κ. Ταφύλλης έκανε για μια ακόμα έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας που έχει συστήσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Είπε συγκεκριμένα:

«Κάνω εκ νέου έκκληση στους πολίτες να παίρνουν τα στοιχειώδη μέτρα αυτοπροστασίας που έχουμε συστήσει και ιδιαίτερα να μην διασχίζουν τους δρόμους που διασταυρώνονται με ρέματα και χείμαρρους. Είναι από τις σημαντικότερες αιτίες θανάτου στη χώρα μας και αυτό επιβεβαιώνεται και από τον αριθμό των επιχειρήσεων που οργάνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, για να διασωθούν συμπολίτες μας μέσα από οχήματα που παρασύρθηκαν από ρέματα».

Σε ότι αφορά την κατάσταση μέχρι τώρα, ο κ. Ταφύλλης ανέφερε ότι υπήρξαν προβλήματα σε πολλές περιπτώσεις, τα σημαντικότερα από τα οποία εντοπίζονται στην Κορινθία και κυρίως στο Κιάτο, το Βέλο και το Ξυλόκαστρο, στην Αργολίδα (Άργος, Νέα Κίος, Κιβέρι) και στην Βόρεια Εύβοια.

«Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται στο Μαντούδι της Εύβοιας λόγω παρατεταμένης βροχόπτωσης, ανέφερε ο κ. Ταφύλλης και συνέχισε: «Έχει ενεργοποιηθεί επιχείρηση έρευνας και διάσωσης τριών ατόμων που έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενα. Τα προβλήματα στην Ανατολική Αττική αντιμετωπίστηκαν τις πρωινές ώρες.

«Η Πυροσβεστική επενέβη σε περισσότερα από 1.300 περιστατικά, στις πληγείσες περιοχές, πολλά από τα οποία αφορούν επιχειρήσεις απεγκλωβισμών και διάσωσης ατόμων. Η ΕΛ.ΑΣ εφάρμοσε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπές και εκτροπές σε όλες τις περιοχές που επηρεάστηκαν».

Σχετικά με το τί περιμένουμε από δω και στο εξής, ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε ότι σύμφωνα με το σημερινό έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, τα πιο έντονα φαινόμενα εστιάζονται στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην Θεσσαλία στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, ενώ προς το βράδυ στην Κεντρική Μακεδονία και ιδιαίτερα στην Χαλκιδική. Επίσης αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη.

Πολύ θυελλώδεις άνεμοι , 8-9 μποφόρ θα πνέουν στο κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.