ΑΕΚ: «Στον Σαββίδη οφείλεται η διακοπή»

Ως αιτία διακοπής του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, φέρεται η απόφαση του κ. Κομίνη να κατακυρώσει το γκολ του Φερνάντο Βαρέλα στο τέλος της δραματικής αναμέτρησης.

Αυτό ήταν αρκετό για να αρνηθεί η Ενωση την συνέχεια του αγώνα, μη αποδεχόμενη την απόφαση του ρέφερι. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ περίμεναν δυο ώρες μετά την αρχική διακοπή του αγώνα εντός του αγωνιστικού χώρου, αλλά όταν ενημερώθηκαν πως ο κ. Κομίνης οριστικοποίησε την διακοπή του αγώνα, έφυγαν και αυτοί με την σειρά τους.

Διαφορετική εκδοχή για τη διακοπή του ντέρμπι της Τούμπας δίνει η ΠΑΕ ΑΕΚ, με τοποθέτησή της. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Ενωσης, ο διαιτητής Κομίνης αποφάσισε τη διακοπή του αγώνα λόγω της εισβολής στον αγωνιστικό χώρο του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.

Τονίζουν παράλληλα πως, ό,τι και να γραφεί τελικά στο φύλλο αγώνα, την τελική απόφαση για την τύχη του ματς θα πάρει η αθλητική δικαιοσύνη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ΑΕΚ θα επιδιώξει την υπέρ της κατακύρωση του ντέρμπι.

Λίγο νωρίτερα, από την Ενωση διέρρεαν ότι «εμείς μπάλα με όπλα δεν παίζουμε», κάνοντας ευθεία αναφορά σε φωτογραφίες που απεικονίζουν τον κ.Σαββίδη να φέρει όπλο κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.

Κονέ: «Αθλιότητες»

Για «αθλιότητες» έκανε λόγο ο Παναγιώτης Κονέ, με δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση λίγη ώρα μετά την οριστική διακοπή του ντέρμπι, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

Ο μέσος της Ένωσης είπε χαρακτηριστικά: «Ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ, έδωσε οφσάιντ, τσαντίστηκε ο Βιεϊρίνια, μετά μπήκε ο κ. Σαββίδης μέσα, απείλησε τον διαιτητή, δεν ξέρω αν το έκανε με το όπλο του. Δεν γίνεται να βγούμε μετά, να παίξεις τι; Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, εμείς ήρθαμε να παίξουμε και τελείωσε λίγο περίεργα το ματς.

Ο κ. Κομίνης μας είπε “θα πάρω την απόφασή μου έξω”. Ποιος ο λόγος να βγούμε έξω για να μας πει εκεί την απόφασή του. Ήταν λίγο περίεργα. Έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά ό,τι συμβαίνει στο εξωτερικό είναι άλλη κουβέντα.

Αν μιλήσω σαν φίλαθλος δεν πιστεύω πως έπρεπε να κατέβει ο Σαββίδης στο γήπεδο, αυτά είναι, σε εισαγωγικά, αθλιότητες. Έπρεπε το παιχνίδι να κριθεί στο γήπεδο. Τώρα πολλά λέγονται, πολλά γράφονται.

Αγωνιστικά η ΑΕΚ έδειξε πως είναι πολύ καλή ομάδα. Πιστεύω πως έχουμε καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ, το δείξαμε και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, όπου νικήσαμε με παίκτη λιγότερο σχεδόν σε όλο το παιχνίδι. Έχει καλούς παίκτες ο ΠΑΟΚ, αλλά δεν ξέρω αν θα κατάφερναν να αντέξουν την πίεση του πρωταθλήματος».