Αθώος ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη δίκη με τον Τζιμπρίλ Σισέ

Αθώος κρίθηκε τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, έπειτα από τη μήνυση που είχε καταθέσει εις βάρος του, ο Γάλλος πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Τζιμπρίλ Σισέ για τα όσα είχαν συμβεί μετά το τέλος του ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, τον Φεβρουάριο του 2011.

Η απόφαση από την έδρα ελήφθη μετά και την αγόρευση της εισαγγελέως, σύμφωνα με την οποία δεν προκύπτει δυσφήμιση αλλά εξύβριση. Και επειδή το αδίκημα έχει παραγραφεί, σταματά η ποινική δίωξη. Ως προς το σκέλος της κατηγορίας περί «παράβασης του αθλητικού νόμου», ο Βαγγέλης Μαρινάκης ομόφωνα κρίθηκε αθώος μιας και «όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ελήφθησαν. Οι ενέργειες που θα έπρεπε να λάβουν χώρα έγιναν και επίσης, υπήρχε άλλο πρόσωπο υπεύθυνο για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας και όχι ο κατηγορούμενος».

Ο συνήγορος του προέδρου του ΟΣΦΠ, Θέμης Σοφός, κατηγόρησε για ψευδορκία τον αντιπρόεδρο του Παναθηναϊκού, Βασίλη Κωνσταντίνου και ο εισαγγελέας ζήτησε να μεταφερθούν τα πρακτικά της υπόθεσης σε αρμόδιο εισαγγελέα για  να διαπιστωθεί εάν πρέπει να παραπεμφθεί ή όχι σε δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη είχε διακοπεί στις 28 Φεβρουαρίου, ενώ κατά τη σημερινή συνεδρίαση κανείς από τους δύο πρωταγωνιστές δεν παραβρέθηκε στη διαδικασία.