Θυελλώδεις άνεμοι στη Θεσσαλονίκη – Ακυρώσεις πτήσεων στο «Μακεδονία»

Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι πνέουν από τη νύχτα στη Θεσσαλονίκη. Ακυρώσεις πτήσεων έχουν προκαλέσει το πρωί της Πέμπτης 18-1-2018 οι θυελλώδεις άνεμοι, έντασης έως και 9 μποφόρ κατά διαστήματα, που πνέουν στην περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης.

Η πυροσβεστική δέκτηκε δέκα κλήσεις, τα ξημερώματα, για βοήθεια ενώ σε τρεις περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβει καθώς ισάριθμα δέντρα «υπεκυψαν» στη μανία των δυνατών ανέμων. Πυροσβέστες απομάκρυναν τα δέντρα που είχαν καταπέσει στην οδό Ολύμπου, στο κέντρο της πόλης, στην οδό Π.Συνδίκα και Λ.Παπαναστασίου.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ ενώ οι ριπές τους αγγίζουν κατά διαστήματα, στην περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο έως και τα 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο τύπου της Fraport, Γιάννη Παπάζογλου, οι πρωινές πτήσεις πραγματοποιήθηκαν από το αεροδρόμιο Μακεδονία έως τις 09:00, τέσσερις πτήσεις ακυρώθηκαν πριν από λίγη ώρα προς Χίο, Αθήνα, Καλαμάτα και από την πόλη της Καλαμάτας για Θεσσαλονίκη. Σε αρκετές προγραμματισμένες πτήσεις υπάρχουν καθυστερήσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων. Οι πτήσεις της Turkish Airlines από και προς την Κωνσταντινούπολη ακυρώθηκαν το πρωί χωρίς να συνδέονται αποκλειστικά με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν.

Δυνατοί άνεμοι, αλλά μικρότερης έντασης, πνέουν σε όλα τα ηπειρωτικά της Μακεδονίας και της Θράκης, όπως και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Οι μετεωρολόγοι αναμένουν εξασθένηση των ανέμων από το απόγευμα.

Προσοχή χρειάζεται στις μετακινήσεις πεζών και οχημάτων λόγω της παράσυρσης δεκάδων κάδων σκουπιδιών και άλλων αντικειμένων.