Ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα στον ΣΚΑΙ

Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, όπως από την αρχή εκτιμούσαν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ανέλαβαν την ευθύνη για το χτύπημα με εκρηκτικό μηχανισμό μεγάλης ισχύος στο κτίριο του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής στο Φάληρο, τα ξημερώματα της 17/12/2018.

Η οργάνωση ανάρτησε απόψε μακροσκελή ανακοίνωση στον ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, indymedia, στην οποία αναλύει τους λόγους της επίθεσης.

Η ανακοίνωση ξεκινάει με στίχους του Γιάννη Ρίτσου και την φράση: «Ας σωπάσουνε λοιπόν για μια στιγμή οι καναλάρχες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεργολάβοι και οι έμμισθοι χαρτογιακάδες τους» και στην συνέχεια στρέφεται κατά των ΜΜΕ, αναφέροντας ότι «έγιναν όργανα σκοτεινών επιχειρηματικών συμφερόντων, μέσα που αντικαθιστούν την “ενημέρωση” με τη διαπλοκή και εξυπηρέτηση οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων» και «έχουν μετατραπεί σε proxys επιχειρηματικών συμφερόντων μεγαλοεργολάβων και εφοπλιστών».

Χαρακτηρίζει «εμπροστοφυλακή» τον ΣΚΑΙ και την Καθημερινή, στρέφεται κατά του Γιάννη Αλαφούζου προσωπικά, αλλά και γνωστών δημοσιογράφων που εργάζονται ή εργάσθηκαν στο ΣΚΑΙ και την Καθημερινή και εκτός των άλλων κάνει κρητική στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.