Κανονικά οι πλειστηριασμοί από σήμερα Τετάρτη

Σε λειτουργία τέθηκε από την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 η ηλεκτρονική πλατφόρμα διεξαγωγής πλειστηριασμών. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα διενεργούνται κάθε Τετάρτη ή Πέμπτη ή Παρασκευή, από τις 10:00 π.μ. έως τις 14.00 ή από τις 14.00 έως τις 18:00. στη διεύθυνση  https://www.eauction.gr/. [Μπορείτε να εισέλθετε στην εφαρμογή για τους Ηλεκτρονικούς Πλειστηριασμούς, επιλέγοντας το Link (σύνδεσμο) στο τέλος του άρθρου.]

Θυμίζουμε ότι τη Δευτέρα 27/11/2017 αποφασίστηκε η αναστολή της αποχής των συμβολαιογράφων, κατόπιν σχετικής απόφασης που έλαβαν στη διάρκεια της γενικής τους συνέλευσης. Κανονικά θα διεξάγονται οι πλειστηριασμοί, από σήμερα Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου.

Η λήξη της αποχής αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, ενώ πέντε μέλη της διοίκησης του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου παραιτήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για μεθοδεύσεις, όπως σύμφωνα με καταγγελία τους. Έξω από το χώρο όπου έγινε η συνέλευση των συμβολαιογράφων παρευρέθησαν συλλογικότητες που τάσσονται κατά των πλειστηριασμών, μεταξύ των οποίων ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζανης και η εκπρόσωπος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η έκτακτη γενική συνέλευση του συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, αποφάσισε την αναστολή της πανελλαδικής αποχής των συμβολαιογράφων. Κατόπιν αυτού, 18 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα διεξαχθούν κανονικά μεθαύριο Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017.

Την ίδια στιγμή, 5 από τα 13 μέλη της μειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών που παραιτήθηκαν, εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους στους χειρισμούς της διοίκησης του συλλόγου τους.

Αναλυτικότερα, μετά την αποχώρηση μεγάλου αριθμού συμβολαιογράφων από τις εργασίες της έκτακτης γενικής συνέλευσης, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η αναστολή της πανελλαδικής αποχής των συμβολαιογράφων από του ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Όπως είναι γνωστό, η προηγούμενη γενική συνέλευση είχε αποφασίσει αποχή των συμβολαιογράφων έως 31 τις Δεκεμβρίου 2017.

Ειδικότερα, κατά την γενική συνέλευση δια ανατάσεως των χειρών:

1) 158 συμβολαιογράφοι ψήφισαν υπέρ της αναστολής της αποχής και επιπλέον: α) έλεγχο για την τήρηση των δεσμεύσεων των τριών υπουργών, β) άμεση σύσταση και λειτουργία της επιτροπής για τη βελτίωση των συνθηκών διενέργειας των πλειστηριασμών και γ) σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης το αργότερο έως τις αρχές του ερχόμενου Φεβρουαρίου.

2) 7 συμβολαιογράφοι ψήφισαν υπέρ της λήξης της αποχής, χαρακτήρισαν όμως “άτυπη” τη σημερινή σύγκληση της γενικής συνέλευσης, και ζήτησαν η απόφαση να επικυρωθεί στην επόμενη γενική συνέλευση

3) 36 ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της αποχής για την πρώτη κατοικία έως του ποσού των 300.000 ευρώ και άδειες για τη συμμετοχή στους υπόλοιπους πλειστηριασμούς.

4) 37 ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της αποχής, όπως είχε αποφασιστεί μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

Η επόμενη γενική συνέλευση τοποθετείται γύρω στις αρχές του ερχόμενου Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, κατά την έναρξη των εργασιών της σημερινής γενικής συνέλευσης, 5 μέλη της μειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, Αθηνών παραιτήθηκαν και αποχώρησαν, ενώ η γενική συνέλευση συνεχίστηκε. Οι παραιτηθέντες, κατά τις εργασίες της γενικής συνέλευσης εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους στις επιλογές της διοίκησης του συλλόγου και ιδιαίτερα του προέδρου Γιώργου Ρούσκα, που όπως υποστηρίζουν, οδήγησαν τους συμβολαιογράφους μετά από ένα χρόνο εξευτελισμών μέσα και έξω από τα ειρηνοδικεία, να καλούνται σήμερα να πάρουν θέση και να απολογηθούν για τη σωτηρία της χώρας, εν όψει της αξιολόγησης.

Τα 5 μέλη που παραιτήθηκαν είναι οι Κωνσταντίνος Βλαχάκης, Ευαγγελία Σταμέλου, Στυλιανός Ρέβελας, Φωτεινή Τριγάζη και Ελένη Τσερτσιγιάννη.

Μπορείτε να εισέλθετε στην εφαρμογή για τους Ηλεκτρονικούς Πλειστηριασμούς, επιλέγοντας το παρακάτω Link (σύνδεσμο):

https://www.eauction.gr