Αναστολή του 10ήμερου λουκέτου στο εστιατόριο Barbarossa στην Πάρο

Υπέρ της αναστολής του 10ήμερου λουκέτου στο εστιατόριο Barbarossa στην Πάρο εισηγήθηκε το δικαστήριο ύστερα από προσφυγή της ιδιοκτήτριάς του, η οποία είναι πολύ γνωστή σεφ της τηλεόρασης.

Υπενθυμίζεται ότι στο γνωστό εστιατόριο Μπαρμπαρόσα είχε επιβληθεί λουκέτο λόγω φοροδιαφυγής ύστερα από έλεγχο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) όπου είχε διαπιστωθεί μη έκδοση αποδείξεων 6.500 ευρώ.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε πριν από λίγες ημέρες από την ΑΑΔΕ διαπιστώθηκε ότι η ταβέρνα Μπαρμπαρόσα ότι δεν είχε κόψει 36 αποδείξεις αξίας 6.500 ευρώ.

Το κατάστημα σφραγίστηκε τη Δευτέρα συνοδεία της Αστυνομίας. Αμέσως μετά το σφράγισμα της επιχείρησης είχε αφαιρεθεί η ειδική ταινία της ΑΑΔΕ και μόνο μετά από παρέμβαση της αστυνομίας είχε επανατοποθετηθεί .

Και πάλι όμως στη συνέχεια σβήστηκε από τη σφράγιση η ένδειξη «κλειστό λόγω φοροδιαφυγής» με αποτέλεσμα η επιχείρηση να αντιμετωπίζει τώρα την ποινή του δεκαήμερου λουκέτου αντί για το 48ωρο κλείσιμο που της είχε επιβληθεί.

Στη συνέχεια το δικαστήριο αποφάσισε την προσωρινή αναστολή του δεκαήμερου λουκέτου και η ταβέρνα μπορεί να λειτουργήσει ξανά.

Το θέμα αναμένεται να εξεταστεί από την ΑΑΔΕ την Δευτέρα προκειμένου να εφαρμοσθεί η νομοθεσία στην περίπτωση αυτή.