Ανεξαρτητοποιείται ο βουλευτής Αριστείδης Φωκάς – Με διάλυση κινδυνεύει η Ένωση Κεντρώων

Ανεξαρτητοποιείται ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς, και, όπως είπε χθες ο ίδιος στη «Βεργίνα Τηλεόραση», σήμερα θα καταθέσει τη σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. Ο κ. Φωκάς τόνισε πως θέλει να συνεχίσει τους αγώνες του για τη Μακεδονία και ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, έτοιμος να φύγει είναι και ο Γιάννης Σαρίδης. Σε περίπτωση αποχώρησης και των δύο, μπορεί να διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων, η οποία θα μείνει με τέσσερις βουλευτές, καθώς για να συσταθεί Κ.Ο. απαιτούνται τουλάχιστον πέντε βουλευτές. «Η Ένωση Κεντρώων δεν κινδυνεύει, ο λαός να είναι ήσυχος, σύντομα τη λύση θα τη δώσουν οι εκλογές και θα πρόκειται για μια μεγάλη νέα νίκη της Ένωσης Κεντρώων», τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος για τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΚ:

«Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων παρουσιάστηκαν διαφορές απόψεων. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έδωσε σε όλες τις πλευρές περιθώριο προσέγγισης και λογικής. Άσχετα από την στάση που θα τηρήσει έκαστος, η Ένωση Κεντρώων δεν κινδυνεύει, ο λαός να είναι ήσυχος, σύντομα τη λύση θα τη δώσουν οι εκλογές και θα πρόκειται για μια μεγάλη νέα νίκη της Ένωσης Κεντρώων».

Αναλυτικά,
Την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Αριστείδης Φωκάς.

Ο κ. Φωκάς έχει αποστείλει επιστολή ανεξαρτητοποίησης στον Πρόεδρο της Βουλής, στην οποία περιγράφει ως λόγους για την απόφασή του, την έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης και την έλλειψη θάρρους για την αντιμετώπιση των παθογενειών.

Θα συνεχίσω να παλεύω για το καλό της πατρίδας δήλωσε ο βουλευτής Αρ. Φωκάς με την αποχώρησή του από την ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων

«Η αποχώρησή μου από την Ένωση Κεντρώων έγινε για να παλεύω πλέον για το καλό της πατρίδας μου» αναφέρει ο Αριστείδης Φωκάς, σε δήλωσή του, λίγη ώρα μετά την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων.

Ο κ. Φωκάς που δηλώνει ότι θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις να υπηρετεί τα θεμελιώδη συμφέροντα του ελληνικού λαού τονίζει επίσης: «Η αποχώρησή μου συνοδεύεται από τη βεβαιότητα ότι ανταποκρίθηκα πλήρως απέναντι στα κοινοβουλευτικά καθήκοντα της Ένωσης Κεντρώων, αλλά και των εν γένει υποχρεώσεων μου απέναντι στο κόμμα. Η έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης, η έλλειψη θάρρους να τα βάλουμε με τις παθογένειες, με ανάγκασαν να πάρω τη δύσκολη αυτή απόφαση, να ανεξαρτητοποιηθώ σήμερα, από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων».