Ανησυχία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα για τις τουρκικές προκλήσεις

Την ανησυχία του για τις τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο, εξέφρασε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt (Τζέφρι Πάιατ).

Κατά τη διάρκεια συνάντησής του με Ελληνίδες που ασχολούνται στον χώρο της ενέργειας, ο κ. Πάιατ δεν παρέλειψε να σκιαγραφήσει τις θέσεις των ΗΠΑ για τα ενεργειακά θέματα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στον ενεργειακό σχεδιασμό των ΗΠΑ, ο οποίος συνίσταται, όπως είπε, στη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας για την ευρωπαϊκή αγορά, που δίνει ενεργειακή ασφάλεια.

Επίσης, ο κ. Πάιατ εξήρε την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να διαδραματίσει η Ελλάδα σταθεροποιητικό ρόλο στην ενεργειακή ασφάλεια, κάνοντας ειδική αναφορά στους αγωγούς TAP και IBG, σύμφωνα με αμερικανική πηγή που συμμετείχε στη συνάντηση.

Οι ελληνικές έρευνες για τη Novartis είναι ξεχωριστές από κάθε νομική διαδικασία στις ΗΠΑ

«Δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε κάποιο σχόλιο επί των ελληνικών ερευνών, οι οποίες είναι ξεχωριστές από κάθε νομική διαδικασία στις ΗΠΑ που συνδέεται με παραβίαση των Αμερικανικών νόμων» δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα για το σκάνδαλο Novartis.